90'lık dedenin 150 kişilik ailesi şaşırttı

Ailenin en büyüğü olan 90 yaşındaki Mustafa Tekin, 10 çocuğu ve bu çocuklarından olan 119 torunu ile buluştuğu 'sıla-i rahim' gününde duygulu anlar yaşadı.

GİRİŞ 10.09.2013 12:24 GÜNCELLEME 10.09.2013 14:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Balıkesir merkeze bağlı Sarıaalan köyünde ikamet eden Tekin ailesinin mensupları, bütün aile yakınlarına ulaşıp buluşma günü tertip etti. Tek anne ve tek babadan olan toplam 150 kişilik sülalenin buluşması aylar öncesinden planlandı. Başta Balıkesir merkez ve ilçelerinden olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa ve Türkiye'nin değişik bölgelerinde polis, öğretmen, din görevlisi ve birçok meslek grubunda çalışan Tekin ailesi mensubu Balıkesir'e gelerek, Sarıalan köyünde akrabalarıyla tanışıp hasret giderdi.

Vefat eden eşi Ayşe hanım ile evliliğinden 5'ı kız toplam 10 çocuk sahibi olan bunlardan başka iki çocuğu da küçük yaşta ölen Mustafa Tekin, her ay bir çocuğunun evinde kalıyor. Herhangi bir hastalığı ve rahatsızlığı olmadığın belirtilen Mustafa dedenin sebze ağırlıklı beslendiği, şeker ve tuzdan uzak durduğu, ayrıca çocukları ve torunlarıyla bir arada olduğu için de son derece moralli olduğu bildirildi. Mustafa Tekin, torunları tarafından evinden alınıp, köyün yamacındaki toplanma alanına götürüldü. Burada kendisi için özel olarak getirilen koltuğa oturtulan 90'lık Mustafa dedenin çocukları, torunları ve torunlarının torunları el öpme yarışına girdi. 

Köydeki buluşmada Kur'an-ı Kerim okunup ailenin hayatta olmayan mensupları için de dua edildi. Kısa bir konuşma yapan Mustafa dedi, çocuklarını, torunlarını, torunlarının torunlarını bir arada görmekten çok mutlu olduğunu söyleyip, hepsinden helallik istedi. Yaklaşık 150 kişilik Tekin sülalesinin bundan böyle her yıl bahar veya yaz aylarında bir araya geleceği bildirildi.Halat çekme yarışının yapıldığı, salıncakların kurulduğu köydeki özel buluşmada, dana kesilip ziyafet verildi. İlk defa karşılaşan akrabaların birbiriyle tanışıp sohbetler ettiği buluşmada, deden toruna 6 kuşağın bir araya geldiği kaydedildi.

Duygulu anların yaşandığı buluşmada, 90 yaşındaki babasını gören 72 yaşındaki oğlu gözyaşlarını tutamadı. Aileden biri özel olarak hazırladığı soyağacı şemasını bütün akrabalarına dağıtıp herkesi birbiriyle tanıştırdı. Sevinç gözyaşlarının mutluluk tebessümlerine dönüştüğü Balıkesir'deki özel buluşmada, Mustafa Tekin'in çocukları ve torunlarıyla bu anı çekildikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Tekin sülalesinin buluşması yemeğin ardından uzun süren sohbetlerle sona erdi. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 1926 yazan Mustafa Tekin'in gerçek yaşının 90 olduğunu belirten çocukları ve torunları, babaları ve dedeleri için hazırladıkları bugünün kendileri için de son derece özel ve anlamlı olduğunu söyleyerek, seneye buluşmak dileğiyle Balıkesir'den ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • bediibüdü 10 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah,BarekAllah.... Allah herkese böyle müslüman,hayırlı nesil nasip etsin...İnşaAllah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...