Hedefi 12’den vurdular

Mersin'in Silifke Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından düzenlenen ilçeler arası trap ve kurşun atış yarışmaları çekişmeli geçti.

Hedefi 12’den vurdular
Hedefi 12’den vurdular
GİRİŞ 24.06.2014 13:03 GÜNCELLEME 24.06.2014 13:03

Bu yıl 41. yılı kutlanan Uluslar Arası Silifke Kültür Haftası etkinliklerinde yer alan ve 
daha önce atış sahası olmadığı için yarışmalara diğer ilçelerde katılmak zorunda kalan Silifkeli atıcılar, Silifke Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü'nün atış sahası yapmasıyla birlikte ilk kez kendi ilçelerinde ev sahipliği yapmış oldu. Silifke Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Süleyman Uğur yaptığı açıklamada, "Yıllardır atıcılarımızın özlemini çektiği atış sahasını eski çöplük mevkiinde tanzim ettik. İlçemizdeki ilk trap ve tek kurşun atış yarışmalarını da Mersin Merkez ve tüm ilçelerin katılımıyla burada gerçekleştirdik." dedi.

Trap ve tek kurşun olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaları Mersin merkez, Silifke, Erdemli, Mezitli, Mut, Gülnar, Aydıncık ilçelerindeki avcılık ve atıcılık kulüplerinden 200 atıcının katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Uğur, yapılan yarışmalar sonunda tek kurşun atış yarışmasında Mezitli Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Ahmet Ayva birinci, Mut Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Veli Korkmaz ikinci, Gülnar Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Ramazan Köse üçüncü, Silifke Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Kemal Ak dördüncü ve Gülnar Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden M. Ali Hacıkabak beşinci oldu.

TRAP YARIŞMASINDA SİLİFKE KUPAYI KAÇIRMADI

Yarışmada Silifke Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Sinan Çevirgen birinci, Mut Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Halil Gümüş ikinci, Mersin Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübünden Naci Soy üçüncü, Mut Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Zeynel Teke dördüncü, Mut Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Ali Gümüş beşinci oldu.

Bayanlar tek kurşun kategorisinde Aydıncık Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Şerife Mandal birinci, Silifke Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden Emine Beyazıt ikinci, Aydıncık Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'nden ise Hacer Boz üçüncü oldu.

Tek kurşun ve trap erkekler yarışma birincilerine sponsor firma Av Malzemeleri Akın Çabuk tarafından birer tüfek hediye edildi. Diğer yarışmacılar ise kupa ve çeşitli hediyeler aldı. Hediye ve kupalar Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından verildi. Başkan Mustafa Turgut, bu yıl ilk kez festival kapsamına alınan bu sporun herkese hayırlı olması dileğinde bulundu. Turgut, yarışlarda bayanları görmekten ayrıca mutlu olduklarını belirterek, bayanları tebrik etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık