Esed'e sürpriz destek!

Suudi Arabistan'da yayınlanan El Vatan gazetesi, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne mensup 1200 militanın Beşşar Esed güçlerinin yanında savaşmak üzere Lübnan'dan Suriye'ye geçtiğini duyurdu.

Esed'e sürpriz destek!
Esed'e sürpriz destek!
GİRİŞ 15.04.2013 12:13 GÜNCELLEME 15.04.2013 15:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Habere göre, 1200 militan geçen hafta Suriye'nin Tartus Limanı'na ulaştı. Gazete, son aylarda Irak'tan da binlerce Şii'nin yine Beşşar Esed güçlerinin yanında savaşmak üzere Suriye'ye geçtiğini bildirdi.

El Vatan'a göre, Suriye'deki çatışmaların başladığı iki yıldan beri Suriye'de en az 40 Hizbullah militanı muhalifler tarafından öldürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • Skywolf 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ahmet Güneş komik oluyorsunuz. Bu bir iddia değil, Hizbullahın Suriyedeki ilerlemeleri, pozisyonları, verdiği kayıplar bir iddia bir sır değil, nette, bloglarda küçük çaplı bir araştırma yapmış olsaydınız kendi gözlerinizle kanlı canlı görürdünüz.Bugün gelen haberlerle Hizbullahın Humus civarındaki Semqlat, Qusayr, Haweek, Matrabah bölgelerine yığınak yaptığı ve Şii olan bu çevrede, Şamda yoğunlaşan saldırılar sebebiyle, Lübnan-Şam otoyolunun güvenliğini sağlamak istedikleri doğrulanmıştır.Bu sayede Hizbullah militanlarını Şama destek olarak güvenli biçimde gönderebilecektir.Bugüne kadar daha önce belirttiğim gibi Suriyede zaten yüzlerce Hizbullah militanı öldürüldü, operasyonlar birim başkanı Abbas Abbas, Suriye sorumlusu pekçok komutanı da, Öso nun yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde öldürülmüştür.Hal böyleyken siz neyin davasındasınız?Ne vatan gazetesi ne Arabistanından bahsediyorsun?
    Cevapla
  • Ahmet Güneş 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın skywolf hakikat bu mu?. iran hakkında ne söylense hemen başınızı sallayıp evet diyorsunuz bu ne derece hakikatin yanında olduğunuzu gösteriyor bu ahmakça iddianın hiçbir delili yoktur zaten haber de de idda olarak geçmiş siz neden hemen gerçek diyorsunuz gördünüz mü ortada bir iddia atan varsa onu ispatlamalıdır yoksa müfteri olur Ayrıca haberin kaynağı zaten belli suudi arabistan israil dostu olan bir yönetimin elini eteğini öpen vatan gazatesinden ne beklenebilir di ki...
    Cevapla
  • Skywolf 11 yıl önce Şikayet Et
    Elbette genelleme yapmıyoruz. Suçladığımız gruplar İran devleti, onun mentalitesi bozuk bölgede Sünni katliamlarını özelde Irakta finanse eden Devrim muhafızları, onun paralı milisleri Bedir ve Kudüs tugayları, artık iyice zıvanadan çıkmış Hizbullat ve paralı uşaklarıdır.
    Cevapla
  • Skywolf 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi Hizbullahın yalanlamış olması bir anlam ifade etmez.. Zira takiyye sizin geleneğinizde, genetiğinizde var..Hizbullah Suriyede özellikle Humusa yakın Kusayr kasabası civarında, Şamdaki Seyyidah Zaynab bölgesinde yüzlerce militanını kaybetti.Bunların tabutları Lübnana gönderildiğinde Hizbullah Suriyedeki katliamlardaki rolünü itiraf etmemek adına EL-Manar da bunların yurtdışında güya şehit düşen personelleri olduğunu iddia ediyor.Ancak mındar olmakla şehit olmayı karıştırıyor.Bugün Hizbullahın hangi köylerde, hangi kasabalarda hangi katliamlara karıştığı gayet net bilinmekte.
    Cevapla
  • Skywolf 11 yıl önce Şikayet Et
    Diğerinin . Zaten yarası vardı, lanet senin üzerinde dikkat et, şark kurnazı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak