BM Humus saldırısından kaygılı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Suriye hükümeti ve beraberindeki silahlı gruplar tarafından muhalif güçlerin elinde bulundurduğu yerleri geri almak için Humus'ta yürütülen saldırıdan büyük kaygı duyduklarını bildirdi.

BM Humus saldırısından kaygılı
BM Humus saldırısından kaygılı
GİRİŞ 05.07.2013 19:28 GÜNCELLEME 05.07.2013 19:28

Colville, basın mensuplarına verdiği brifinginde, yeni aldıkları bilgilere göre Al-Khaldiya bölgesinde bugün sabah saatlerinden itibaren ağır bombardıman gerçekleştiğini belirterek, "Bu saldırılar artık bütün eski Humus şehrini etkiliyor" dedi.

Ölen insanların sayısının tespit edilemediğine işaret eden Colville, ancak Humus'taki ve çevresindeki ağır çatışmalar nedeniyle 2 bin 500 ila 4 bin arasında insanın bölgede sıkışıp kaldığına inanıldığını kaydetti.

Colville, kuşatılan bölgelerdeki yiyecek, su, ilaç, elektrik ve yakıt sıkıntısının, arasında kadın ve çocukların da bulunduğu sivilleri çok ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Kuşatmanın 13 ay önce başladığına ancak 28 Haziran'dan itibaren şiddetlendiğine dikkati çeken Colville, kuşatılan 16 bölgeden en çok zarar görenlerin Al-Khaldiya ve Baba Houd bölgeleri olduğunu söyledi.

Son bilgilere göre muhalif güçlerin bu bölgelerde sivillerin arasında bulunduğunu ve bunun da sivilllerin zarar görme riskini artırdığını ifade eden Colville, "Bütün tarafları uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarına saygı göstermeye, sivil can kayıplarına neden olmamaya, sıkışıp kalmış sivillerin infaz edilme ve şiddete uğrama korkusuna kapılmadan bölgeyi terk etmelerini sağlamaya çağırıyoruz. Aynı zamanda kuşatılmış bölgelerde bir an önce insani yardım için müdahaleye izin verilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!