Mursi'nin sözcüsü: Bu akşam da saldırı bekliyoruz

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsü Alaa Mustafa, Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı'yı konuştu. Alaa Mustafa dün akşam 30 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıların bu akşam da beklendiği uyarısında bulundu.

Mursi'nin sözcüsü: Bu akşam da saldırı bekliyoruz
Mursi'nin sözcüsü: Bu akşam da saldırı bekliyoruz
GİRİŞ 06.07.2013 17:35 GÜNCELLEME 06.07.2013 18:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

M. Taha Dağl'ının haberi...

Alaa Mustafa, bugün Kahire'de geniş katılımlı destek gösterilerinin devam ettiğini söyleyerek,"Kahire, İskenderiye, Sina ve Süveyş'te yeni saldırılar olabilir, bunu bekliyoruz" dedi.

Mursi'nin sözcüsü dün gece yaşananlarla ilgili olarak "asker ve polis bizi yalnız bıraktı, onlar çekildikten sonra Kahire ve İskenderiye'deki meydanlara silahlı çeteler saldırdı ve askerle polis göstericileri korumadı" diyerek ordu ile emniyetin katliama davetiye çıkardığını söyledi.

Bugün El Ariş kentinde Hristiyan bir din adamının öldürüldüğüne dikkat çeken Mursi'nin sözcüsü, "o saldırıyı kim yaptı bilmiyoruz ama Müslüman Kardeşler taraftarları, Mursi'ye destek verenlerin hiçbiri silah taşımıyor, silah kullanmıyor, o saldırıyı yapanlar polis ve asker değilse çetelerdir" dedi.

Alaa Mustafa ayrıca Rabia Adevviye Meydanındaki kalabalığın sadece Müslüman Kardeşler üyelerinden ibaret olmadığını söyleyerek, "islamcılar da var, hristiyanlar da, halkın diğer kesimleri de var" dedi.

Özellikle Kıpti Hristiyanların darbe sürecinin ardından Mursi saflarına geçtiğini söyleyen Alaa Mustafa, "hristiyanlar şu an bizim yanımızda, bizimle beraber, demokrasiye vurulan darbeyi kınıyorlar, darbe değil demokrasi istiyorlar" dedi.

Alaa Mustafa, İhvan'ın mürişidi Muhammed Bedii'nin yeniden tutuklanmadığını ve şu an serbest olduğunu söylerken, Müslüman Kardeşler örgütünün bir numaralı siyasi ismi Hayrat Şatır'ın ise tutuklu olduğunu belirtti.

Mursi'nin sözcüsü Muhammed Mursi'nin halen Kahire'de Savunma Bakanlığı yakınlarındaki bir noktada tutulduğunu ve Cumhuriyet Muhafızları tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Alaa Mustafa, Mursi serbest bırakılıp, görevine dönene kadar barışçıl gösterilerin devam edeceğini vurguladı.

 haber7

YORUMLAR 5
  • Safure KALAFAT 10 yıl önce Şikayet Et
    ..................... Rabbim bu mübarek günlerin yüzü süyü hürmetine tüm müslümanların yâr ve yardımcısı olsun .( amin )...
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Batı ve Amerika münafıktır. Bir kaç gün önce, yarım milyon insan Tahrir meydanına çıktığında Mursi'ye halkın sesine kulak ver diye baskı yaptılar. Dün bütün Mısır vilayetlerinde 30 milyon insan gösteri yaptı. Ancak Avrupalı, Amerikalı veya Arap liderlerden cuntacı askerlere; halkın sesine kulak ver diye tek bir beyanat sadır olmamıştır...Müslümanın dostu yalnız ve yalnız Müslümandır...Münafıklar da birbirlerinin dostu ve yardımcısıdır.....Ancak sonunda zafer inananların olacaktır....
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlarla geçtikleri şu dalgaya bakarmısınız! Yıllarca müslümanlara demokrasi nutuku çektiler. Ne zamanki müslümanlar. ''peki öyleyse, demokrasiyse demokrasi. Şu demokrasi dediğiniz şey neymiş bir bakalım'' dediler ve onların oyununu oynamayı kabul ettiler, bu sefer oyun kurucu yenilmeye başlayınca kendi oyununda, mızıkçılık başladı. Düşenebiliyormusunuz, meydanlara çıkıyorsunuz silahsız ve bomboş ellerle, demokratik seçimle gelen ve askeri darbe ile götürülen başkanınızı istiyorsunuz, oyunun sahipleri üzerinize kurşun yağdırıyor, tank salıyor, çetelerin, paralı gangesterlerin eline silah veriyorlar ve masum, adaletten başka birşey istemeyen ve cebinde çakısı bile olmayan insanların üzerine salıyorsunuz ve ''ya bizim istediğimizi kabul edersiniz, yada sizi teker teker öldürürüz''. İşte meğer demokrasi dedikleri şey buymuş. Avruplılar bile ''demokrasi neyinize, diktatörler neyinize yetmiyor'' diye mırıldanırken, müslümanlar bu demokrasi denilen şeye nasıl inanacakki?
    Cevapla
  • ahmet bostan 10 yıl önce Şikayet Et
    dualarımız sizinle. mısırlı müslüman kardeşler dualarımız sizinle inşallah hak yerini bulacak kefere belası yıkılıp gidecek
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    yilgınlık olmamalı. şehitlik herkese nasip olmaz kefenle beklemek kefenle savaşmak lazımdır insan onuru ve dini inancı nı yaşamak için savaşır vatan vatan olmalıki can ve mal güvenliği olsun.insanların ortak yanları vardır buda can ve mal güvenliği hırıstiyan vatandaşlarda anlamıştırlar gercek müslümandan zarar gelmez müslümanlara zarar veren yaratıklar hırıstiyanlarada zarar verir islam bütün dinleri koruma altına almıştır.mazlum mecusi bile olsa ona sahip çıkmıştır. dünya küfür ve kuralsız milletlere dur demeleri için semavi dinler mutlaka bir yolunu bulup bir araya gelmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı