Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Ramses meydanındaki Fatih camiinde endişeli bekleyiş devam ediyor. Polis, gece camiye sığınan göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

GİRİŞ 17.08.2013 12:41 GÜNCELLEME 17.08.2013 18:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan ve aralarında yaralıların da bulunduğu bin kadar göstericinin mahsur kaldığı Fatih Camii'nin kapısı zorla açılırken, güvenlik güçlerinin camiye girdiği bildirildi. Ancak camide direniş devam ediyor.

Camideki göstericilerin dışarı çıkmak istediği, ancak çıkmaları durumunda başlarına ne geleceği endişesi devam ediyor. Caminin girişinde sivil kıyafetli kalabalık bir grup dikkat çekiyor. Bu grubun, darbe yönetimi yanlısı ve polislere destek veren "baltacı" olarak adlandırılan grup olduğu aktarılıyor.

Göstericilerden ikisinin şimdiye kadar dışarı çıktığı ve tutuklandığı ifade ediliyor.

Polislerin caminin içerisinde gaz bombaları attığı gelen bilgiler arasında. Gaz bombası solumasından bir kadının öldüğü ifade ediliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 14
  • necipfazıl 10 yıl önce Şikayet Et
    postal bey. medya özgürlüğümü yok yanlışlarıda doğrumu gösteriyorlar bize,peki pervane kazasını üzerinden toma geçti yalanını kim yazdı,köpeklere bile gaz sıkıyorlar yalanına ne dersin türkiyede zenci polis varmı ama resimde vardı!sarısülük cenazesinde su sıkıldı yalanı neydi fotoraf pkk cenazesinden alıntı çıktı!şu otoyol elektronik tabelasındaki kazlıçeymeye gidene geçiş üstünlüğü yalanı,tomadan boyalı su yalanına ne dersin peki şu kakasını yapan polis fotorafı oda çakma çıktı daha sayayımmı aklı olana gerek yok özgür olmayan medya bu kadar yalanı yazabilirmi birde kim kime yanlışı doğru gösteriyor ulusal kanal ve sözcü denilen kağıt parçasımı beyinlerinizi daha fazla yıkatmayın illede yıkatacaz derseniz biraz çamaşır suyu ve tuz ruhuda katında öyle yıkatın temizlik tam olur bari!!!
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    postal mı? sarık mı?. siz ancak ayaklar altına layıksınız. Bizde sarık olalım. siz gezide darbe için uğraştınız, tüm dünya propagandanızı yaptı ama yemedi. Şimdi mısırdaki ihvan ise darbeye karşı dur diyor ve tüm dünya sağır oldu. siz baksanızda görmezsiniz, kulaklarınızda duymaz...
    Cevapla
  • metin 10 yıl önce Şikayet Et
    göööök. ama siz de aynısı gibi davranılmadı onların elinde kuran sizinkinde bira onların dilinde allahu ekber sizinkinde küfür onlar camide şehit olmayı bekliyorlar yani uhrevi bir kazanç peşindeler sizler koçların yahudilerin ekmeğine yağ sürme şindesiniz. bu iki hareketi aynı tutma densizliğine düşmeyin lütfen
    Cevapla
  • yücel özel 10 yıl önce Şikayet Et
    POSTAL NİKLİ KARDEŞ!..... senin darbeci olduğun nikinden belli..hala türk polisini kötülüyorsun sen türk polisine kurban olasın emi.mısır polisinin ve askerinin yaptıkları karşısında...benim türk polisim ve askerim şerefli ve şanlı bir şekilde bu gezi eylemleri karşısında metanetini korumuştur. türk polisine küfreden o millet vekili mısırda olsa bunun bedelini canı ile öderdi herhalde..sizler hala körsünüz anlamak istemiyorsunuz.hala provakatörlük peşindesiniz ortalığı nasıl kızıştırsak diye fırsat kolluyorsunuz.ama şunu bilinki sizlere bu fırsatı asla vermeyeceğiz..sizleri demokrasi adına mısıra,irana,birleşik arap emirliklerine,vs ülkelere göndermnek lazım. niyemi burdaki rahatlığınızı anlayın diye..sen iyisimi ulusal kanalını seyret sen gibileri orda bulursun buralara uğrama istersen hadeeee beğenmiyorsan bu ülkeyi seni kabul edecek ülkeye gidersin
    Cevapla
  • şafak gündogdu 10 yıl önce Şikayet Et
    postal.!!. sen mısırdakiler kadar vatan perver ol vatanın için meydana cık ben senin elini öpeyim.!yeterki kimseye uşaklık etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...