Beşar Esed'den o ülkeye teşekkür!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkesini "vahşi saldırı"dan kurtardığı için Rusya'ya teşekkür etti. Esed, Rusya'nın Suriye krizinde izlediği tavrın yeni dünya dengesi kurulmasına da hizmet ettiğini açıkladı.

Beşar Esed'den o ülkeye teşekkür!
Beşar Esed'den o ülkeye teşekkür!
GİRİŞ 18.09.2013 15:35 GÜNCELLEME 18.09.2013 17:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şam'da bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'u kabul eden Esed, Rusya'ya verdiği destek için minnettar olduklarını üst düzey Rus elçiye ilettikten sonra, "Sergilediğiniz destekle bizi saldırganlardan kurtarmakla kalmıyor, dünyada yeni güç dengesinin kurulmasını da sağlamış oluyorsunuz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov'un Esed'in bu sözlerine verdiği yanıt ise perde arkasında bırakıldı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ve beraberindeki heyeti Şam'da kabul etti. Esed, görüşmede, "Batı, Arap ülkeleri ve bölge ülkeleri tarafından desteklenen teröristlerin vahşi saldırılarına karşı Rusya'nın Suriye'ye desteğinden dolayı" teşekkürlerini sundu ve Rusya'nın bu duruşunun yeni bir küresel denge haritası oluşturulması için umut verici olduğunu belirtti.

Ryabkov, Rusya'nın Suriye konusundaki tavrında herhangi bir değişme olmadığını ve güç kullanımını reddeden uluslararası kanunlara dayalı siyasi bir çözümü desteklediklerini söyledi. Ryabkov, Suriye halkının kendi geleceğini tayin etme hakkına saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Rus diplomat, Suriye konusunun Rusya için öncelikli bir mesele olduğunu ve dünya siyasetini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi ve iki ülke yönetimi arasında "derin ve pratik" istişarelerin ve koordinasyonun devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

ALMANYA: "KİMYASAL SALDIRILARIN SORUMLUSU ESED REJİMİ"

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, 21 Ağustos'ta gerçekleştirilen kimyasal saldırının sorumlusunun Esed rejimi olduğunu söyledi.

Westerwelle, bugün başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler müfettişlerinin hazırladığı raporun, "bu çapta bir zehirli gaz saldırısı icra edebilecek teknik ve lojistik imkana sadece Esed rejiminin sahip olduğunu" doğruladığını söyledi.

Kimyasal silah kullanımının insanlığa ve Suriye halkına karşı büyük bir suç olduğunu vurgulayan Westerwelle, "Rapora göre bütün kanıtlar Esed rejiminin bu tabuyu (kimyasal silah kullanma) yıkmaktan sorumlu olduğunu gösteriyor" dedi.

"Bu korkunç suça karşı kararlı bir şekilde hareket edilmesi" için uluslararası topluma seslenen Alman Bakan, "böyle bir duruma ne Suriye, ne de dünyanın başka bir ülkesinde izin verilemeyeceğini" kaydetti.

Westerwelle, "21. yüzyılda ilk kez kimyasal silah kullanılıyorsa, bu önemli bir dönüm noktası demektir. Böyle bir eylemin tekrarlanmaması için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız" dedi.

Bu konuda sorumlu olanların bunun hesabını vermesi gerektiğini vurgulayan Westerwelle,"Bu yüzden BM Güvenlik Konseyi'nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bu suça ilişkin yasal süreç başlatması çağrısında bulunmasından yanayız" diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı ayrıca, ABD ve Rusya arasında varılan anlaşma uyarınca Suriye'nin uluslararası idarenin denetimine bırakacağı kimyasal silahların imhası için 2 milyon euro yardımda bulunacaklarını, teknik konularda da yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

2002-2006 yılları arasında Suriye'ye ihraç edilen 111 ton kimyasal madde içinde sarin gazı yapımında kullanılabilen maddelerin de bulunduğunun hatırlatılması üzerine Westerwelle, "Ben bu dönemde Dışişleri Bakanlığı'nda değildim. Bu konunun takip edilmesi gerekir. Şu an bu konuda bir bilgi veremeyeceğim" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Ümit 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal olmadan öldürmeye devam üstelik binlerce. Zehirlemeden öldürünce problem yok, öyle kolaya kaçma esed. Tüm dünya bunu söyledi böyle yapmakla.
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Paravanın arkasında. Putin, Obamayı misafir eder ve ona derki; "Bak dostum ben Esedi sevmiyorum ama zamanında babası ile bizim Gorbaçov gelişmiş silah karşılığında üs anlaşması yapmışlar bizimkiler bununla kalmamış Suriye de 2 yere de nükleer araştırma üssü kurmuşlar şuan bizim orada sana adedini söyleyemeyeceğim miktarda nükleer başlıklarımız var şimdi sen orayı bombalarsan maazallah buraların isabet alması büyük bir faciaya neden olur sen bunu istemezsin. Gel bir anlaşma yapalım Esed kimyasal silahları versin onları imha edelim, bizde bu arada nükleer başlıklar için bir çözüm yolu bulalım"
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    BU KATİAMIN BAŞ SORUMLULARI BAN Kİ MUM UN TAM DA KENDİSİDİR.... HANİ KİMYASAL KULLANILDIĞI BELİRLENİRSE O ÜLKEYE B.M. MÜDAHELESİ GELECEKTİ ... BAN Kİ MUM ESED le beraber SAVAŞ SUÇLUSUDUR VE YARGILANMALIDIR ... 1400 masum kimyasalzedelerin hesabı BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE SORULMALIDIR .....
    Cevapla
  • abdulkadir daş 10 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler b.m. abd ab.. hepinize teşekkür ederim.böyle bir caniyi ve yaltakcısı olduğunuz hırıstiyan aleminizi yücelttiğiniz için teşekkür ederim. ben ve ailem bir müslüman olarak her anımda sizlere beddua ediyorum.sizlere beddua ettiğim ve tüm müslümanlara her an dua ettirdiğiniz için teşekkür ederim.orada şehit olan cennetin prens ve prensesleri minicik yavrularımız için sizlere teşekkür ederim.ama şunuda iyi bilinki cehennem bekçisi rıdvanda size teşekkür edecek.İSLAM alemi sizede teşekkür ederim mısır,suriye,muammar,ırak,türkistan,çin,oradaki zülüm içindeki tüm müslüman kardeşlerim cektiği sıkıntılar için teşekkür ederim.size değmeyen yılan bin yaşasın dedğiniz içinde teşekkür ederim.150-300 lira ev kirasını o muhacir dostlar için 750-1000 lira yaptığınız için sizdede teşekkür ederim.yiyebileceksen o mazlum parasını ye ve yedir bakalım.vel hasıl bu zulume ortak olanlara destekcilerine teşekkür ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu