Mısır'da darbe karşıtlarından flaş karar

Mısır'da darbe karşıtları daha fazla kan akmaması için Tahrir ve diğer meydanlara girmeden protestoyu sürdürecek.

Mısır'da darbe karşıtlarından flaş karar
Mısır'da darbe karşıtlarından flaş karar
GİRİŞ 11.10.2013 13:55 GÜNCELLEME 11.10.2013 16:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, göstericilere daha fazla kan akmaması için Tahrir ve diğer meydanlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

İttifak Hareketi'nden yapılan açıklamada, göstericilere, düşünür ve siyasi grupların çağrılarına icabet ederek, daha fazla kan akmaması için Tahrir ve diğer meydanlardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Tahrir, Nahda ve Rabia meydanlarındaki gösteri haklarını gelecek günler için saklı tuttukları vurgulandı.

İttifak Hareketi açıklamasında, özellikle darbe yönetiminin, kanun, örf ve halkın benimsediği değerlere saygı duymadığını ve bunları göz önüne almadan kan dökmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Bu cuma kan akmaması için gösteri meydanlarından uzak durun. Tahrir, Nahda ve Rabia meydanlarında gösteri hakkımızı gelecek günler için saklı tutuyoruz" denildi.

Hareket, bugünkü gösterilerde, kısa yürüyüş ve protestolarla yetinilmesini istedi.

Gözlemciler, İttifak Hareketi'nin "bugün Tahrir Meydanı'na girilmesi" kararından vaz geçmesini, sukünete yönelik adım ve krizin bitirilmesi anlamında siyasi girişim için fırsat verilmek istendiği şeklinde yorumladı.

Öte yandan, Mısır güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde, Kahire'nin önemli meydan ve caddelerinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Geçen pazar günü 6 Ekim Mısır-İsrail savaşının 40. yıldönümü münasebetiyle Tahrir Meydanı'na girmek isteyen göstericilere güvenlik güçleri müdahale etmiş, olayda resmi açıklamalara göre 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete destek için İttifak Hareketi geçen hafta, bu cuma Tahrir Meydanı'na girme çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yamtar oguz 10 yıl önce Şikayet Et
    lale lale. senin ki yorum değil resmen milleti tahrik edip kendine saldırtıyor sonrada basıyon yaygarayı. Önce yazdıklarına bak sonra millete laf söyle sen dan dun diye konuşursan dan dun diye yanıt alırsın herkes lisanınca konuşur. Mısırdaki kavga islam mısırda hakim olmasın kavgasıdır o yüzden batı dut yemiş bülbül. Dün Kosova'da katledilen Müslümandı batıdan ses çıkmıyordu bugün mısırda Suriye'de öldürülen her Müslüman 1 israilin 1 düşmanı eksiliyor iç ve dış ne kadar İslam düşmanı varsa aynı fikirde birleşiyor. Biz bunun farkındayız zira küfür tek bir millettir.
    Cevapla
  • Bilge Kağan 10 yıl önce Şikayet Et
    geziciler. geziciler almanya ve ingiltere destekli teröristlerdir.türk milleti gezicilerle savasa hazir.bir daha ciksinlar bakalim meydana 5 mi olur 500 mü bu sefer görürüz.
    Cevapla
  • Soner Özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Lale Leyla. " Devlete boyun eyeceksin " diyorsun sonrada gezideki yaralanan ve ölen kardeşlerinden bahsediyorsun. Bu ne perhiz demezlermi adama. Ne devlete körü körüne boyun eyeceksin ( Başortüsü zulmünde olduğu gibi) ne de işine gelmeyince, seçimle iktidar olamayınca 3-5 ağacı bahane edip yakıp, yıkıp, devlete karşı terör estireceksin. Bu insanlıkmı, bu çevrecilikmi, bu vatanseverlik mi. Bu düpe düz terör. Sen Mısırda demokrasi ile, seçim ile yönetime gelen cumhurbaşkanına yapılan darbeyi protesto edenlerle gezici teröristleri bir tutamazsın. Yok öyle yağma, başka kapıya. Sonrada kendinden olmayanı dışlama edebiyatı yapma. Bu dışlamayı yapan düpedüz gezici teröristlerdir.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Lale lale. Münafık mısın arkadaşım? Herhalde Türkiye'de yapılan darbelerde senin tanıdıklarından ölen olmadı. Demekki henüz vakti gelmedi. Bu yüzden Mehdi'yi (AS) beklemeye devam edeceğiz. Hamdolsun.
    Cevapla
  • Yazıcı 10 yıl önce Şikayet Et
    SABREDECEKSİNİZ KARDEŞİM. KANINIZA YAZIK DEĞİL Mİ? . Ellerine geçeni yiyecekler. Bankaları boşaltacaklar. Dine, imana küfredecekler. İnancınızla dalga geçecekler. Ülkeyi son kuruşuna kadar soyacaklar. Sonra da defolup gidecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"