Yıkılan evlerini yeniden onarıyorlar

Suriye rejiminin "varil bombaları"yla vurduğu, Halep'in Mari kasabasında halk, yıkılan evlerini onarmaya çalışıyor.

Yıkılan evlerini yeniden onarıyorlar
Yıkılan evlerini yeniden onarıyorlar
GİRİŞ 02.06.2014 16:54 GÜNCELLEME 02.06.2014 16:54

AA muhabirine açıklamada bulunan muhalif Şehba Press Ajansı'nın Yayın Yönetmeni Me'mun Ebu Ömer, ordu birliklerinin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki, Mari kasabasına her gün "varil bombası" attığını ifade etti.

Bu saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını aktaran Ebu Ömer, halkın her şeye rağmen evlerini terk etmeyerek, yıkılanları onardığını anlattı.

Ebu Ömer, savaş uçaklarının dün de kasabayı bombaladığını, saldırıda onlarca evin yıkıldığını ve bazı araçların saldırı sonucunda kullanılmaz hale geldiğini dile getirdi.

Kasabadaki fırının da saldırıdan nasibini aldığını aktaran Ebu Ömer, "Yönetimin Mari'yi Scud füzeleriyle vuracağı söylentisi üzerine bazı bölge sakinleri kasabayı terk etti" dedi.

Rejim güçlerinin Halep ve çevresinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki yerlere "acımasızca" saldırdığını dile getiren Ebu Ömer, Halep merkezdeki Mesekin Hananu, Kadı Askeri ve Besatin Kusur gibi bazı bölgelerde kimsenin kalmadığını kaydetti.

Suriye'de 15 Mart 2011'de reforum talebiyle sokaklara inen halkın düzenlediği gösterilere, rejim şiddet kullanılarak müdahale etmiş, bunun ardından başlayan ve 4. yılına giren iç savaşta, 150 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler