Ateşkes için dev zirve!

Fransa bugün, ateşkes sağlayabilmek için uluslararası bir toplantı düzenleyecek.

Ateşkes için dev zirve!
Ateşkes için dev zirve!
GİRİŞ 26.07.2014 00:45 GÜNCELLEME 26.07.2014 01:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasında ateşkesin sağlanması amacıyla Fransa'nın ev sahipliği yapacağı toplantıya Türkiye, Katar, AB, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve ABD katılacak.

Reuters ve AFP haber ajansıları, Fransız diplomatik kaynaklara dayandırarak verdikleri haberlerde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Paris'teki zirvede yer alacağını duyurdu. 

TÜRKİYE-KATAR-ABD DEVREDE 

Al Jazeera’ye konuşan kaynaklar, Türkiye ve Katar’ın Filistin tarafı, özellikle de Hamas üzerinde etkili olduğunu, ABD’nin de İsrail ve Mısır üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Bu sebeple Doha'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Halit Bin Muhammed Atiyye, Hamas lideri Halit Meşal ile görüşürken, Kerry de Kahire’de Mısırlı ve İsrailli yetkililerle görüşüyor. Davutoğlu ile Kerry sık sık telefonla görüşüyor.

Kerry ile görüşmelerini sürdüren İsrail kabinesinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, ilerleyen saatlerde görüşmeler doğrultusunda toplantıya devam edebileceklerini açıkladı. Türk Dışişleri heyeti de, Doha'da Filistinli ve Katarlı yetkililerle toplantıda.

ORTAK METİNDE ANLAŞILIRSA AÇIKLAMA PARİS'TE 

Önceliğin ateşkesin sağlanması olduğunu belirten Dışişleri kaynakları, ateşkes sağlanırsa Davutoğlu’nun, Katar Dışişleri Bakanı’nın ve Kerry’nin Paris’e gideceğini, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile birlikte, uzlaşılan ortak metni açıklayacaklarını söyledi. Ateşkes sağlanamazsa, Davutoğlu ve beraberindeki heyet Ankara'ya dönecek.

İSRAİL HAMAS'I SUÇLAMAK İÇİN 'EVET' DEDİ 

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da, Davutoğlu’nun Katar ziyaretinde Meşal’i ateşkese ikna etmeye çalışacağını söyledi. Al Jazeera’ye konuşan Büyükelçi, Mısır’ın iki hafta önce yaptığı ateşkes önerisine Hamas’ın hayır diyeceğini bildiği için Netanyahu’nun evet dediğini, sonra da Hamas’ı suçladığını belirtti.

Maruf, Kerry’nin Mısır’da olmasını, Abbas’ın Kahire’nin ardından Türkiye ve Katar’ı ziyaret etmesini, son olarak da Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Fransa ziyaretini erteleyerek Katar’a gidişini ''Tüm bölgesel ve uluslararası aktörler artık hızla ateşkes yapılması gerektiği konusunda hemfikir'' diyerek yorumladı.

YORUMLAR 12
  • K..MURAT 9 yıl önce Şikayet Et
    bu meseleyi ... bazı ülkeler iç siyaset malzemesi olarak kullandığı ve meseleye dini yani Yahudi düşmanlığı penceresinden bakıldığı sürece. ve hamasın insafına bırakıldığı sürece çö-zü-le-mez...
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlara şereften yoksun insanlar. öncelik ateşkes ne demek hayvandan daha aşağı yaratıklar filistinlilerin istediği gazzeden ambargonun kaldırılması yani bu çok mu fazla allahım bu yahudilerinin gebermelerine bizleri vesile eyle Amin.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye Sen ki Osmanlı Payitahtının veliahtı Recep Tayyip Erdoğan,sın! Hak ve Batılın Savaşı,. Barış israil ve Filistin arasında yapılıyor kağıt üzerinde, ama asıl barış YENİ TÜRKİYE ile HAÇLILAR arasında yapılıyor, yani HAK ve BATIL, arasınd yapılıyor,
    Cevapla
  • suphi urfalı 9 yıl önce Şikayet Et
    hamasın yerinde olsam. israili bir kere yakalamışım çamurda vuracağım kadar vururum..zaten canı istedikleri zaman savaş açıyorlar.boşver barışı falan savaşın ya batarsınız ki batarsanız bereberinizde israilide ya da çıkarsınız.başka şansınız yok
    Cevapla
  • mustafa hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    BM NİN YAPAMADIĞINI YAPMAK.... Dünya 5'ten büyük olamadığı sürece bu iş böyle devam eder.Göstermelik toplantılar, göz boyamalar, kamuoyunu rahatlatan açıklamalar ne yazıkki bunlara alıştık.Karamsarca olabilir ama Bundan daha kötüsü bu tür girişimlerden bir sonuç çıkacağı ümidini beslemeye alıştık.Şimdi bu ülkeler biraraya gelecek ve BM den bağımsız karar alacak öyle mi? Alsa bile bu bizim lehimize olacak öyle mi? BM yi lağv etsinler bu tür göstermelik toplantılara da son versinler olsun bitsin.Siz hiiiiiiiç merak etmeyin BM nin bilerek yapmadığını dünyadaki bazı vicdanlı yüreklerin ise istese de yapamadığını bedir örneğinde hendek örneğinde olduğu gibi bir yapacak OLAN çıkar elbette.Çünkü insanların çözümsüz kaldığı yerde bir Musa(AS) dokunuşu bir İSA(AS) haykırışı bir Muhammed(SAV) işareti gelecektir.Bekleyin ve görün Mevlam neyleyecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!