Kumati eleştirdi, partililer istifa etti

Kumati'nin televizyon kanallarında parlamentoyu sert bir dille eleştirmesinin ardından parti üyeleri toplu halde istifa etti.

Kumati eleştirdi, partililer istifa etti
Kumati eleştirdi, partililer istifa etti
GİRİŞ 19.08.2014 06:17 GÜNCELLEME 19.08.2014 06:17


Libya'da, Değişim Partisi Genel Başkanı Cuma el-Kumati'nin, parlamentoya yönelik sert açıklamaları sebebiyle parti mensupları toplu halde istifa ettiklerini duyurdu.

Bingazi, Derne, Tobruk, Beyda ve Merec kentlerindeki büro başkanları ve üyeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, Genel Başkan Kumati'nin televizyon kanallarında parlamentoyu sert bir dille eleştirmesi sebebiyle toplu halde istifa edildiği belirtildi.

Ülkenin zor dönemlerden geçtiği ifade edilen açıklamada, "Libya'da yaşanan şiddet olayları ve halkın yaşadığı sıkıntılar göz önüne alınarak, Değişim Partisi mensupları olarak halk tarafından seçilmiş meşru kişilere saygı duyulacağı bu zor günlerde tarafsızlığı tercih edeceğiz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Değişim Partisi, 17 Şubat 2011 devriminin ardından, "yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, statükodan uzak olmak" gibi ilkeleri esas alarak kurulduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!