IŞİD'in yeni silahları şoke etti!

IŞİD, Suriye'de Rakka'daki Tabka Askeri Havaalanı'nı kanlı çatışmalar sonrası ele geçirmişti.

IŞİD'in yeni silahları şoke etti!
IŞİD'in yeni silahları şoke etti!
GİRİŞ 26.08.2014 18:16 GÜNCELLEME 26.08.2014 18:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Üstte çok sayıda uçak, helikopter olduğu belirtiliyordu. Ve ilk görüntüler gelmeye başladı. IŞİD'in MİG 21/B savaş uçakları ve yerden havaya atılan füzeler ele geçirdiği iddia ediliyor.

IŞİD, rejimin kuzeydeki son noktası olan Tabka Askeri Havaalanı'nın kontrolünü ele geçirdi. Örgütün iddiasına göre saldırıda 152 rejim askeri öldürüldü, 4'ü subay 250 asker esir alındı. Çatışmalarda çok sayıda IŞİD üyesinin de öldürüldüğü belirtiliyor. 


 
Rakka kentine 45 km mesafedeki üste çok sayıda savaş uçağı, helkopter olduğu iddia edilmiş, silahların akıbeti merak konusu olmuştu. Bölgeden ilk fotoğraflar geldi. Twitter'dan paylaşılan fotoğraflarda IŞİD'in  MİG 21/B jetleri, karadan havaya atılan füzeler ele geçirdiği belirtildi.
 
Gözlemciler, üssün düşmesinin Beşar Esad yönetimi için ağır bir darbe olduğuna ve Suriye hava kuvvetlerinin ülkenin kuzeyinde hava saldırısı düzenlemesi kapasitesini etkileyeceğine dikkat çekiyordu.


 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 19
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed o üsleri Personeli ile beraber IŞID'a hediye etti. Artık kimyasal saldırılardan ve katliamlardan ESED değil IŞID sorumlu olmuş olacak. Esed böylece kendine destek sağlayacak.
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    kötüyü kötüyle. 'Allah kötüyü başka bir kötüyle defetmeseydi yeryüzünde mabed kalmazdı' Birebir aynı kelimeler olmasa da bu anlama gelen bir ayet var...
    Cevapla
  • TEOMAN BEY 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid = hariciler. Hadis-i Şerife der ki ''Ahir zamanda yaşları küçük, akılları zayıf bir grup insanlar/birtakım gençler ortaya çıkacak. Kur'an okurlar ama imanları gırtlaklarından öteye geçmez. Okun yaydan çıkıp fırladığı gibi dinden çıkarlar. Onlara nerede rastlarsanız onları öldürün. Kuşkusuz, onları öldürmek, kıyamet günü, öldürenler için bir ücret/bir mükafat sağlar." sudi arabistan müftüsünden alıntıdır. ışid i çok güzel anlatmış. ayrıca snowden da işid in abd ve mossad projesi olduğuna dair belgeler yayınlamış projenin isminin de "eşek arısı" olduğunu belirtmişti. müslüman kanı döken bir örgüttür ışid . tıpkı israil gibi...
    Cevapla
  • malacaci 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCE BÜYÜT SONRA EZ.... ABD nin meşhur takdiği bu. Saddam dünyanın en cani diktatörü ilan edildi sonra elinde yok şu silahlar yok bu kitle imha silahları var diye haftalarca şişirdiler sonra canlı yayında dünyaya ABDnin ne denli büyük olduğu anlatılan tiyatro savaşı başladı. sonra elkaide şişirildi sonra bir baktık insansız araçla bin ladin imha edilmesi tiyatrosunu izledik. onlarca örneği sayılabilir.şimdi alışılmış senaryolardan birbaşkasına başladılar IŞİD büyütülecek. Kardeşim bu silahları onlara kim verdi bukadar parayı bu kadar insan kaynağını nasıl edindiler.... BENCE EMPERYALİZM SON SENARYOLARINI ÇEVİRİYOR BU MAZLUM İNSANLARIN AHI ONLARIN RAHAT HAYATLARINI CEHENNEME ÇEVİRECEK İNŞALLAH. ALLAHIN ADALETİ BUNU GEREKTİRİR.. BEKLİYORUZ.
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    osman emin ve la diyebilmek - Allahın ayetlerini bile çarpıtıyorsunuz buyrun ayet |Bir önceki ayete de bakarsanız savaş halindeyken bunun yapılması gerektiği anlatılıyor. "Artık (savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınızda, hemen o boyunları(nı) vurmak(gerekir)! Nihâyet onlara ağır kayıplar verdirdiğiniz zaman, artık bağı sıkı tutun (onları esir alın); sonra da ya lûtfederek (karşılıksız) veya fidye alarak (onları salın)! Ve harb ağırlıklarını bırakıncaya kadar (gevşemeden, savaş tamâmen sona erene dek böyle yapın)! İşte (yapılacak iş) budur! Hâlbuki Allah dileseydi, elbette onlardan (hemen) intikam alırdı; fakat sizi birbirinizle imtihân etmek için (size savaşı emretmiştir). Allah yolunda öldürülenlere gelince, artık (Allah), onların amellerini aslâ boşa çıkarmayacaktır." işte ışid bu ayeti okuyup zaten fakir, mazlum ve mağdur olan din kendilerine hiç öğretilmeyen yezidilere, alevilere ve şiilere karşı savaşıyor. onları kurşuna diziyor. kafalarını kesiyor. Allah diyor ki "sizinle savaşanlara karşı sizde Allah yolunda savaşın". açık ve net değil mi? Yahu bunlar sizinle savaşmıyorlar ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık