Netanyahu'dan BM'de küstah savunma

Netanyahu, İsrail'in sivileri katletmesi nedeniyle soruşturma başlatan BM İnsan Hakları Konseyi için ağır sözler sarf etti.

Netanyahu'dan BM'de küstah savunma
Netanyahu'dan BM'de küstah savunma
GİRİŞ 30.09.2014 05:30 GÜNCELLEME 30.09.2014 20:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in sivil hedeflere saldırması ve çok sayıda çocuk ve kadını öldürmesi nedeniyle soruşturma başlatan BM İnsan Hakları Konseyi için "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" dedi.

İran'ın nükleer programına da değinen Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sözlerinin "cezbedici oyun" olduğunu savunarak "Bu sözler sadece ambargonun kaldırılması ve İran'ın bombaya ulaşmasındaki engellerin bertaraf edilmesi amacıyla kullanılıyor. İran atom bombasını üretince bu gülücükler kaybolacak" diye konuştu.

İran'ın askeri nükleer kapasitesinin tamamen işlevsiz hale getirilmesini isteyen Netanyahu, "IŞİD'i mağlup edip İran'ın nükleer silah yapabilmenin eşiğinde olmasına izin vermek çatışmayı kazanıp savaşı kaybetmektir" dedi.  

"YENİ BİR ORTADOĞU VAR"

Netanyahu, Gazze'ye düzenledikleri saldırıya ilişkin de açıklama yaparak Hamas'ın Filistinli sivilleri kalkan olarak kullandığını öne sürdü.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda sivil kaybını en aza indirmeye çalıştığını savunan Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi'ni de sert biçimde eleştirerek, "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" dedi.

2 BİNDEN FAZLA SİVİLİ KATLETTİ

BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 binden fazla sivilin öldürülmesi, okul, hastane, altyapı tesisleri vebinaların bombalanması nedeniyle soruşturma başlatma kararı almıştı. Soruşturmada İsrail'in savaş suçu işleyip işlemediği incelenecek.

Netanyahu, konuşmasında İsrail'in kendini savunma hakkına bazı üyelerin yeterli önemi vermediğini de belirterek, İsrail'in tek başına da olsa kendini savunmaya devamedeceğini kaydetti.

Ortadoğu'da yeni tehlikelerin ve yeni fırsatların bulunduğunu anlatan Netanyahu, "Yeni bir Ortadoğu var. İsrail bu yeni Ortadoğu'da Arap ortakları ile tehlikeleri göğüsleme vefırsatları değerlendirmeye hazırdır" diye konuştu.

NETANYAHU'YA PROTESTO

Netanyahu'nun konuşması sırasında, BM Genel Merkezi'nin karşısındaki parkta toplanan bir grup Yahudi, İsrail'i ve Netanyahu'nun sözlerini protesto etti. 

Filistin bayrağı açıp İsrail'e ambargo pankartları taşıyan grup, Netanyahu'nun konuşmalarını kabul etmediklerini ve İsrail'in Yahudiliğin temellerine ters olduğunu belittiler.

Filistin' e özgürlük isteyen gruptan Yehuda Littmann, İsrail'in Yahudiliği temsil etmediğini ve kendilerinin İsrail'e karşı olduklarını vurgulayarak Siyonizmi kesinliklereddettiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mevsim sonbahar 9 yıl önce Şikayet Et
    KÜSTAH SİYONİSTLER..... Küstahlığın bu kadarına pes doğrusu..Siyonist İsrail'in bu tarz davranışları , dünyada Yahudilere karşı nefreti gittikçe körüklemektedir. Muhtelif zamanlarda dünya genelinde Yahudilere karşı nefret ve kin zaman zaman vuku bulmuştur. Umarım önümüzdeki günlerde buna benzer bir durumla karşılaşmayız...Sonuç gerçekten çok vahim olabilir.
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    savaş suçu işleyip işlemediğini inceleyecek. bakın belki savaş suçu işlememiştir Sadece Tipiniz İnsana Benziyor O Kadar Sivil Öldürdünüz Savaş Suçu olmayabilir Öylemi İnşallah Öldürme Sırası Bize Gelir Bakın Öldürmek Nasıl Oluyormuş
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞEYTANLAŞMIŞ DEVLETLER. Danışıklı dövüş. Bunlar masaldır ve hiçbir sonuç çıkmaz. İslam Alemi uyanmadan katliamlar durmaz. "İslam Alemi uyanır mı?" diye sorabilirsiniz. Ufukta böyle bir şey gözükmüyor.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ALÇAK ZİHNİYET....İSRAİL,AMERİKA,İNGİLTERE VE ALMANYAYA GÖRE ÜLKESİNİ SAVUNAN TERÖRİST. . Batının alçaklığı ve ikiyüzlülüğü her gün dahada açığa çıkıyor.İsrail,Amerika,İngiltere,Almanya başta olmak üzere menfaatleri için başka ülke işgalinden tutunda ,insan hakları ihlaline kadar,çoluk,çocuk demeden masum insanların katledilmesine kadar her türlü melenati yaparlar,en modern silahları kullanır,elinde silah bile olmayan insanların haksızlığa karşı verdiği mücadeleleri,ülkelerinin işgiline karşı verdikleri mücadeleye işte bu alçak batı TERÖRİST VE TERÖRİZM diyor.Örnekmi Filistin,Afganistan,Irak,Libya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı