Esed: Suriye savaşı kaybetmedi

Beşar Esed Suriye'de sadece medya savaşının kaybedildiğini, başka hiçbir savaşın kaybedilmediğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Esed: Suriye savaşı kaybetmedi
Esed: Suriye savaşı kaybetmedi
GİRİŞ 07.10.2014 11:29 GÜNCELLEME 07.10.2014 11:29

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya'da yayın yapan Kanal 24 TV 'ye konuştu. Açıklamalarına ülkesi üzerinde oynan tüm senaryoları dünyaya anlatacağını söyleyerek başlayan Esed, Suriye'nin batıya karşı medya savaşından başka hiçbir savaşı kaybetmediğini ifade etti.

ŞEHİR VE KÖYLER YENİDEN KAZANILIYOR

Esed, Suriye ordusunun ülke genelinde kaybettiği şehir ve köylerin denetini yeniden kazanmaya başladığını ifade etti. Esed, en büyük sorunlarının muhalif grupların yürüttüğü 'partizan' savaşı olduğunu söyleyerek, muhalif güçlerin bazılarının da değişik ülkelerden gelen paralı askerler olduğunu iddia etti.

MUHALİFLER EĞİTİM ALIYOR

Suriye'de rejime karşı savaşan muhaliflerden bazılarının Kosova'da taktiksel gerilla savaşı eğitimi aldığını iddia eden Esed, muhalif grupların Kosova'nın hangi bölgesinde ve kimlerden eğitim aldığı konusunda ise açıklama yapmadı.

Esed'ın iddiaları ile ilgili olarak Kosovalı yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Benzer iddialar daha önce BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çirkin tarafından da dile getirilmişti. Çirkin'in bu iddiaları ciddiye alınmayarak Kosova'da BM'nin Barış Gücü'nün bulunduğu ve bu tür faaliyetlere izin verilmeyeceği ifade edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?