Suriyeliler yoğun yağışlarla karşı karşıya

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalındaki kamplarda yaşayan Suriyelilerin sıkıntıları yoğun yağışlar sebebiyle arttırıyor.

Suriyeliler yoğun yağışlarla karşı karşıya
Suriyeliler yoğun yağışlarla karşı karşıya
GİRİŞ 20.10.2014 13:23 GÜNCELLEME 20.10.2014 13:23

İdlib'in kuzeyinde bulunan El-Kerame Mülteci Kampları'nda bulunan Suriyeliler, yaklaşan kış aylarındaki olası su baskınlarına karşı kampların çevresine hendek kazmak gibi önlemler alıyor.

El-Kerame Mülteci Kampları içerisinde yer alan Şamu'l-İzze Kampı'nın Müdürü Ebu Amir Şaliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kampın maruz kaldığı yağışın neden olduğu su taşkınları 10 çadırın sürüklenmesine ve zarar görmesine sebep oldu" dedi. Olaylarda can kaybının yaşanmadığını ifade eden Şaliş, kış aylarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı kampın çevresine hendek kazmak gibi çeşitli önlemler aldıklarını kaydetti.

Aniden yağışın bastırmasıyla su yataklarının taştığını söyleyen kamp sakinleri, canlarını ve çocuklarını zor kurtardıklarını, eşyalarının ise sularla birlikte gittiğini ifade etti.

Ülkenin kuzeybatısında, Türkiye-Suriye sınırında yer alan İdlib'in kent merkezi Esed güçlerinin, kırsalı ise muhalif Özgür Suriye Ordusu ve İslami Cephe'nin kontrolünde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!