YPG: 250 militanımız öldü!

Kobani bölgesinde savaş 53’üncü gününe girerken Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlarla cepheye gitmesi, güç dengesini etkiledi.

YPG: 250 militanımız öldü!
YPG: 250 militanımız öldü!
GİRİŞ 06.11.2014 19:21 GÜNCELLEME 06.11.2014 19:34
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

IŞİD, savaş boyunca en çok doğu cephesinde kente doğru ilerlerken, güney cephesinde de alan kapatmış durumda. Örgütün en az zayıf olduğu bölge ise batı cephesi.

Doğu cephesinde Kaniya Kurda mahallesine ve sebze pazarının olduğu bölgeye giren IŞİD, şimdiye kadar YPG'nin Asayiş Merkezi ve adliye binasını ele geçirdi. Kent merkezine ağır silahlar kullanarak giren IŞİD, burada ciddi direnişle karşılaştı.

Kobani'nin tüm köylerini alan IŞİD, kentte çok zorlanınca şimdiye kadar 13 defa bombalı araçlarla intihar saldırılarında bulundu. Bombalı araçlar patlatılmadan YPG tarafından imha edildi.

Kobani'de yaklaşık 2 bin YPG'linin ve bin 500 sivilin olduğu tahmin ediliyor.

YPG SÖZCÜSÜ: 250 MİLİTANIMIZ ÖLDÜ

YPG Sözcüsü Polat Can ise 53 gündür yaşanan çatışmalarda 250 YPG üyesinin yaşamını yitirdiğini savundu, 3 bin kadar IŞİD üyesinin de öldürüldüğünü iddia etti.

Kobani'yi IŞİD'den temizleyeceklerini dile getiren Can, Kobani'de YPG, YPJ ÖSO ve Peşmerge'nin birlikte IŞİD'e karşı savaştığını kaydetti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 27
  • Hasan Pala 9 yıl önce Şikayet Et
    İşide sonsuz teşekkürrler. Hiç olmazsa 250 PKK kellesi almışlar. Ölen PKK liler kimbilir kaç mazlum askerimizi kalleşçe şehit etmişlerdir.
    Cevapla
  • ASKER 9 yıl önce Şikayet Et
    BURAKIN BU İŞLERİ ADAMLARDA BOŞ YOK SİZİN GİBİ BAHCE SULAR GİBİ ATEŞ ETMİYORLAR BEEEE
    Cevapla
  • kürt kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    biz müslüman kürtler pkk ve uzantıların hepsinden oldukça rahatsızız sakın hizbullahçı olduğumuzu sanmayın onlardan değiliz fakat pkk uzantıları doğudaki şehirleri ele geçirmiş durumda devletten çekinmeseler hepimizi bir günde katlederler bundan dolayı devletin bu şekildeki kobani hamlesi biz dindar kürtleri üzmüştür. gerçi biliyoruz ki abd olmasa böyle bir hamleyi türkiye yapmazdı.ama şu an ışidin yaptıklarından ancak anlar o zalimler onları birde bizim gibi kürtlere sorun...
    Cevapla
  • müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyem senin kuyruk acin belli oluyor, alevi-sia'nin safindasin birak türklükten dem vurmayi! 30 bin insanin canini alan PKK/PYD/YPG harfli canavarlarin isini bitiriyorlar, türk olsan bu pisligin kurutulmasina sevinirdin.. sen alevi-sii-zerdüst-amerika-nato ittifakindan yanasin!
    Cevapla
  • yav he he 9 yıl önce Şikayet Et
    bu rakamlara kim inanir? kadir inanir.. Birlesmis milletlerin suriye gozlemcileri 2 hafta once her iki taraf icin de 400'er civari olum rakami yayinlamisti.. Isidcilerin cogunun da hava saldirisinda oldugunu unutmamak gerek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası