IŞİD, Bağdadi'ye ait ses kaydı yayınladı

IŞİD, sosyal paylaşım sitelerinden lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydını yayınladı.

GİRİŞ 13.11.2014 19:16 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Bağdadi olduğu iddia edilen kişi, “Kafirler istemese de” başlıklı ses kaydında IŞİD mensuplarının hiçbir zaman savaştan vazgeçmeyeceklerini söylüyor. Bağdadi olduğu öne sürülen şahıs, “IŞİD tek nefer kalıncaya kadar savaşmaya devam edecek. Çünkü onda izzeti gördüler, zulme son verdiler. Savaşmaktan asla vazgeçmeyecekler çünkü onur ve saygıyı onda buldular. Savaşmaktan vazgeçmeyecekler çünkü zafer onların.” ifadelerini kullandı.

ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİ İÇİN 'KORKTULAR' 

Her zamankinden güçlü olduklarını ifade eden şahıs, “Haçlı seferi” olarak nitelendirdiği son saldırıların kendilerini yıldırmadığını aksine azimlerini artırdığını söyledi. Bağdadi olduğu iddia edilen kişi konuşmasında ABD ve koalisyon güçlerini kendilerinden korktuğunu iddia ederek, bu yüzden kara gücü göndermekten kaçındıklarını savundu. Hava harekatlarının kendilerini durdurmayacağını söyleyen Bağdadi, "İlerleyişimiz Roma’ya kadar sürecek." diye konuştu.

IŞİD'İN HEDEFİNDEKİ YENİ ÜLKELER 

Ses kaydında Bağdadi, "Ey Müslümanlar İslam devletinin yeni ülkelere uzanacağı müjdesini sizlere veriyoruz. Arabistan, Yemen, Mısır ve Libya ve Cezayir’e kadar uzanacak, burada bize biat edenlerin de biatlerini kabul edeceğiz. Tüm cemaatleri ilga edip buraları İslam devletinin vilayetleri haline getirip vali atayacağız. Buralardaki valilerimize her bir ferdin gidip biat etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

BAĞDADİ İLE İLGİLİ 'ÖLDÜ' İDDİALARI

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, ABD’nin gerçekleştirdiği hava operasyonunda ilk olarak yaralandığı ve sonrasında da öldüğü iddia edilmişti. IŞİD ise Bağdadi’nin öldüğünü doğrulayarak Saddam Cemal’in örgütün başına geçtiği belirtilmişti. Ebubekir Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bu ses kaydı ise kafaları soru işaretleri oluşturdu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 33
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Heykelini mi Dikelim Yani?
    Cevapla
  • sahabe-tabiin-tebei tabiin 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid islama savaş açan ebu cehillerin kafasını değil, kur'ana ve sünnete göre delilleriyle hüküm çıkaran, tebei tabiinden olan mezhep imamlarına tabi, müslümanların kafasını kesiyor. mezhep imamlarını kıt aklıyla inkar ederken, yine kıt aklıyla kur'an'dan ve sünnetten kendi heva ve nefsine göre hüküm çıartıyor. insanların en hayırlıları sahabe-tabiin-tebei tabiin hadisini inkar edip kendilerini onlardan hayırlı görüyor. o yüzden ışidin islama uzaklığı güneşin dünyaya uzaklığından fazladır. ben ışidin islam olmadığını ispata varım. siz de aksini ispata var mısınız? ey .....
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed din malikin pkk nin pyd nin abd nin kuları DEMOKRAT MÜŞRİKLER LAYİK DİNİZLER ne zaman "kur'ana ve sünnete göre delilleriyle hüküm çıkaran, tebei tabiinden olan mezhep imamların" OLDU?????
    Cevapla
  • ellerine sağlık 9 yıl önce Şikayet Et
    amenna ve sadakna... ellerinden öperim...
    Cevapla
  • ömer muhtar 9 yıl önce Şikayet Et
    allah mucahidlere yadım etsin onlar hiç bir kınamacını kamasından aldırış etmezler istegen itedigibi konuş sun bir gun hesap var allahın karşısında sadace medyadan duyduklarınaza iman edi yorsunuz suriyede binlerce muslumanakıydılar filitin hur gun kan akı yor ikitane zürduş geberdidiye dun ya ayağı kalktı yorum yapar konuşurken hesaba cekilecegimizi unut mayın
    Cevapla
  • Muvahhid 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlara cok zafer nasip ettin. Sayilari az olmasina ragmen zafer kazandilar. Buda Allahin yardiminin onlarla oldugunun acik delilidir. Ayrica butun kafirlerin ortak dusmani olmasida ve kinayanin kinamasindan cekinmeden acikca Allah hukumlerine ve Resulun sunnetine uymalari onlarin dogru yolda oldugunun acik delilidir. Inkar edenlerse bugun Resullullah (s.a.v.) ve sahabesi cikip gelse onunda inkar ederler.
    Cevapla
  • mesut bin kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    doğruları söyledin Allah senden razı olsun
    Cevapla
  • kerim taha 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar türkiye'yi niye islam devletine katmıyorlar bizim ülkeyi paralel geçiyorlar
    Cevapla
  • mesut bin kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye zamanı var koçum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı