İsrail'in Şam'a saldırısı amatör kamerada

İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen bombardımanda Şam Uluslararası Havaalanı ve Şam kırsalındaki füze depolama üssü vuruldu.

GİRİŞ 08.12.2014 12:07 GÜNCELLEME 08.12.2014 15:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bombardımanla ilgili Suriye resmi ajansı SANA ise, İsrail'in Şam Uluslararası Havaalanı yakını ve kırsalındaki Dimas bölgesinde bir noktayı vurduğunu, olayda can kaybının olmadığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson ise "İsrail'in Suriye'yi vurduğuna dair yapılan haberleri biliyoruz ancak bir yorum yapmıyoruz" dedi.

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nın saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail saldırısı, Suriye ordusunun Halep, Deyru'z Zor, Dera ve daha başka bölgelerde tekfirci ve terörist örgütlere karşı sağladığı üstün başarılardan sonra geldi" denildi.

TERÖRE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ

Saldırının amacının, El Kaide örgütünün Şam bölgesindeki kolu olan Nusra Cephesi ile IŞİD başta olmak üzere silahlı terör örgütlerinin ordunun ağır darbeleri altında çöken maneviyatlarını yükselmek olduğu savunulan açıklamada, Suriye ordusunun yurdun her karış toprağında teröre karşı savaşını sürdürmekten caymayacağı belirtildi.

Suriye Haber Ajansının (SANA) Ordu Komutanlığı'na dayandırılan saldırıya ilişkin haberde de "Bu saldırı, İsrail'in Batılı ve bölge ülkelerinin yanında Suriye'deki terörü desteklediğini gösteriyor" yorumuna yer verildi.

YORUMLAR 10
  • musa 9 yıl önce Şikayet Et
    beşar esad amerikan ajanıdır.. israile o yüzden saldırmıyor. türk uçağı olsaydı bak nasıl düşürülüyor.. beşar esadın uçakları ta gelip rakkada katliam yapmayı biliyor. de hadi israil uçağına müdahale etsin tık yok. ya iran ,ırakda suriyede ehli sunneti bombalıyor. dehadi israile müdahele etseydi.. onlar hepki kankalar. muhaliflerin eline silah geçmesin diye mahsusdan bombalatırır esad. bikaçtanede askerini öldürtür. beşar esad ajandır ajan
    Cevapla
  • Ersin Candan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz icazet almadan sınırdan burnumuzu çıkaramıyoruz. Sınır güvenliğiniz tehlikede ama siz güvenli bölge oluşturamıyorsunuz. Bak beğenmediğimiz İsrail dağıtıp gelmiş.
    Cevapla
  • eski iranci 9 yıl önce Şikayet Et
    işid i vur muş olmasın sakın
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bence haberden anladığım esedın silahlarının ele geçmesinden korktuğundan danışıklı döğüş gibi imha için yapıldı sanırım..
    Cevapla
  • Yeniçeri 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yönetici veya editör kardeşim bu haberi yapıyorsun ama Suriye ordusunun saldırı esnasında düşürdüğü suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulan israil savaş uçağını niye haber yapmıyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor