İran: Suudi Arabistan IŞİD'i finanse ediyor

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Firuzabadi, Suudi Arabistan'ın IŞİD'i finanse ettiğini öne sürdü.

İran: Suudi Arabistan IŞİD'i finanse ediyor
İran: Suudi Arabistan IŞİD'i finanse ediyor
GİRİŞ 18.12.2014 14:54 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Firuzabadi, Suudi Arabistan'ın ABD öncülüğündeki koalisyona katılmasına rağmen, petrol satışından elde ettiği gelirle IŞİD'i finanse ettiğini öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamasında Firuzabadi, "Suudi Arabistan'ın petrol gelirleri, IŞİD gibi terörist ve aşırı grupların hizmetinde. Suudi Arabistan, petrol üretimini arttırarak Batı'yı yakıt açısından güvence altına alıyor. Bu ülke, IŞİD gibi terörist grupların kurucusu ve organizatörüdür, satışlarından elde edilen dolarları söz konusu örgütlere harcıyor" iddiasında bulundu.

Firuzabadi, "Suudi Arabistan gibi IŞİD'i destekleyenler yüzünden bir yandan bölge ülkeleri yaklaşık 500 milyar dolar zarar etti, diğer yandan da mali krizle karşı karşıya kalan Batılı güçlere 300 milyar dolar mali destek sağlanmış oldu" ifadesini kullandı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine de değinen Firuzabadi, "IŞİD, dünyaya ve insanlığa karşı tehlike olarak nitelendirildiğinde ABD ve bu örgütün destekçileri, söz konusu örgüte karşı birleşti ve taktiksel hareketlerde bulundu. Fakat uygulamada, bu örgüte mali ve silah yardımı yapmaya devam ediyorlar" dedi.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    evet ışit i arabistan destekliyor peki hizbullah ve şii militarist gurupları kim destekliyor? Suriye de katil rejimin arkasında duran sen değil misin...o nedenle senin arabistandan bir farkın yok boşuna ağlama...
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ahmet hikaye anlatmaşınız.söylediklerinizin aslı yoktur.ışıdı israilin istahbarat örgütünün kurduğuna dair bir sürü kanıt var.amerika ve israil ortak çalışıyor.yine suudi arabistan amerika ile dosttur.ayrıva israil irana karşı suudi arabistanla birlikte olmuştur.bütün bunlar resmi haber kanalarında yayınlandı. ayrıca israil amerika ve suudi arabistab 3 bir olsalar yine iranı savaşta yenemezler.amerika genel kurmay başkanı martin demoesyin dediği gibi: iranı daha fazla kızdırırsak sonuçları bizim için beklenmyen ölçüde çok ağır olur dedi.çünkü iran coğrafyası itibariyle de çok riskli bir bölge dedi ve sözlerini böyle sürdürdü.sen bu haberi vaktinde izleseydin iranın savaş gücünü o zaman anlardın.şimdi ise iran daha da güçlendi.
    Cevapla
  • nuri cam 9 yıl önce Şikayet Et
    ahmet bey hikaye anlatmış, ya siz? eren bey sizde masal anlatmışsınız... ışid ın mossad tarafından kurulduğuna dair bir sürü kanıttan kastınız nedir acaba? söyleyin bizde öğrenelim...
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu saçma iddiaya bırakın insanları, köpekler bile güler. Suudi Arabistan IŞİDden en çok rahatsız olan devlettir.ABD koalisyonuna gönüllü katılan ülkelerin başında suudi arabistan var.Ayrıca ABDnin IŞİDe karşı askeri masraflarına kefil olanlar da suudlular. Suudlu din adamlarının işi gücü sabah akşam IŞİDi harici teröristler diye suçlayarak suudi gençlerin IŞİDe katılmasını engellemek.Çünkü suudi arabistan IŞİDin Irak ve Suriyede güçlenirse kendisi için tehdit olacağını biliyor.Onun için zamanında yine kendisine tehdit ve rakip gördüğü saddam hüseyine karşı ABDye askeri ekonmik ve lojistik her türlü gönüllü köleliği kabul ettiler.iran, utanmasa suudi arabistanın geçmişte saddam hüseyini de desteklediğini iddia edecek ama o iş herkesin gözü önünde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar