Esed hükümeti kararını verdi! Rusya gidiyorlar

Moskova’da ocak ayında Suriye hükümeti ve muhalefet temsilcilerinin katılımı ile ülkede barışın sağlanması için görüşmeler yapılacak.

Esed hükümeti kararını verdi! Rusya gidiyorlar
Esed hükümeti kararını verdi! Rusya gidiyorlar
GİRİŞ 28.12.2014 00:00 GÜNCELLEME 28.12.2014 00:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İç ve dış muhalefetten temsilcilerin davet edileceği görüşmeye, Suriye hükümeti de katılacağını açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ''Suriye hükümeti ülkede yaşanan krize bir çözüm yolu bulmak için Moskova’da yapılacak ön görüşmelere katılmaya hazır.'' ifadeleri yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, toplantının önce muhalefet temsilcileri arasında olacağını, sonrasında Suriye hükümet temsilcileri ile ortak müzakerelerin yapılabileceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı, ya da yardımcısı seviyesinde yapılacak görüşmelerin resmi bağlayıcılığı olmayacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye muhalefetinin kendileri ile ortak bir tutum belirleyerek Suriye hükümeti ile doğrudan görüşebileceklerini ifade ettiklerini açıkladı. Ancak Bakan, Suriye’den hangi muhalif grupların görüşmeler için Moskova’ya geleceği konusunda bilgi vermedi.

Rusya 2011 Arap Baharı ile birlikte Ortadoğu’da yaşanan yönetim değişikliklerinde Suriye yönetimine destek verdi. Krizin dış askeri müdahale ile çözülmesine karşı çıkan Moskova, siyasi ve diyalog süreci ile barışın sağlanmasını istiyor.

YORUMLAR 3
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah ! Bu adam hala duruyor mu hala. Ha i 3 ayda gidiykr idi
    Cevapla
  • yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda kendisini destekleyenlerle beraber cehennemin dibine gidecektir.Allahın azabından ne rusya ne çin ne de iran kurtarabilir.
    Cevapla
  • yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda kendisni destekleyenlerle beraber cehennemin dibine gidecektir.Allahın azabndan ne rusya ne çin ne de iran kurtarabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün