İşte Irak'taki İranlı asker sayısı

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Sekreteri Şahevan Abdullah, Irak'ta, 30 binden fazla İran askeri olduğunu iddia etti.

İşte Irak'taki İranlı asker sayısı
İşte Irak'taki İranlı asker sayısı
GİRİŞ 23.03.2015 14:47 GÜNCELLEME 23.03.2015 14:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) mensubu milletvekili Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak'ta, 30 binden fazla İran askeri var. Ancak bunun için Irak Parlamentosu'nun onayı alınmadı. Bu, kanunsuzca yapılan bir uygulamadır. Bağdat hükümeti ise İran'ın, Irak'taki askeri varlığına göz yummakla kalıyor" dedi.

Tahran'daki yöneticilerin, İran'ın Irak'taki askeri varlığını reddettiği yönündeki açıklamalarını gerçekçi bulmadığını anlatan Abdullah, "Elimde bu açıklamaların doğru olmadığına dair belgeler var. Şii dini mercii Ali Sistani'nin açıklamasından sonra binlerce İranlı, savaşmak için Irak'a geldi. İranlı askerlerin bir kısmı Heşdi Şabi'nin içinde diğerleri ise sivil olarak çatışmalarda yer alıyor. Askeri uzman olarak Irak ordusuna destek veren subaylar da var" diye konuştu.

Abdullah, ağırlıklı olarak Tikrit ve Samarra ile Diyala'nın Celavle ve Sadiye kasabalarında bulunan İran askerlerinin varlığını defalarca Parlamento'nun gündemine getirdiğini ancak bir netice alamadığını sözlerine ekledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi'nin liderliğini yaptığı Sünni Muttahidun Bloku Musul Milletvekili Ahmet Medlul ise "Herhangi bir bölge ülkesinin, Irak'taki askeri varlığını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İran'ın, Irak'a asker göndermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü bunun olumsuz sonuçlara yol açacağından endişeliyiz. İranlı komutanların DAEŞ ile çıkan çatışmalarda öldürüldüğü haberlerini alıyoruz. İran'ın, Irak'taki askeri varlığı uluslararası sözleşmelere aykırıdır, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'nin Tikrit operasyonundaki fotoğrafları basına servis edilmişti. İranlı subaylar, Sadık Yari ve Mehdi Nevruzi de DAEŞ ile çıkan çatışmalarda hayatını kaybetmiş, iki komutan için İran'da cenaze törenleri düzenlenmişti. Ancak İranlı yetkililer, askerlerinin Irak'taki varlığını resmi olarak kabul etmiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuç mümin! dediği kafa kesen diri yakan camileri Mescidler havaya uçuran mahkumların mi acaba ...İnsan liyakat arz etmeyen yaratıklar
    Cevapla
  • hastürk 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın bütün azgın köpekleri bir araya gelmiş bir havuç Müminle baş edemiyolar. ALLAH-U EKBER.
    Cevapla
  • veli 9 yıl önce Şikayet Et
    havuç mu
    Cevapla
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    islam coğrafyasında kaos olan hangi coğrafyaya baksan altında iranın parmağı var... benim anlayamadığım bu bizdeki saadet partili iran hayranları bunu neden kabul etmiyorlar?
    Cevapla
  • Ertan 9 yıl önce Şikayet Et
    Vahabilerin ortak yönü aynı esassız iddiayı hiç yılmadan asırlarca tekrarlayıp durmaktır. dilimizde tüy bitti be size cevap vermekten. Allah aşkına bir söylediğinizi de delillerle pekiştirin.
    Cevapla
  • sadi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sahabeye küfür ettikçe hz ebubekir ömer osman aişe ye lanet okudukça. Şii lerle bir olamayız olmayacağız da.
    Cevapla
  • Ertan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen git Netanyahuyla bir ol. zaten senin kafandakiler ona çalışmaktan başka bir şey yapmıyor da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı