İdamdan dönen kadın, yıllar sonra intihar etti

ABD’nin Indiana eyaletinde 16 yaşında cinayetten suçlu bulunan ve idam cezasına çarptırılan kadın, hapisten çıktıktan sonra intihar etti.

İdamdan dönen kadın, yıllar sonra intihar etti
İdamdan dönen kadın, yıllar sonra intihar etti
GİRİŞ 28.05.2015 11:55 GÜNCELLEME 28.05.2015 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1986 yılında 16 yaşında olan Paula Cooper o zaman 78 yaşında olan Ruth Pelke’nin evine 3 arkadaşıyla İncil öğrenme bahanesiyle girdi. İncil öğretmeni olan Pelke gençleri evine aldıktan sonra niyetlerinin İncil öğrenmek değil hırsızlık yapmak olduğunu anladı. Ancak çok geç kalmıştı. Paula yaşlı kadının üzerine çıkarak, paralarını istemiş ve ardından da yaşlı kadını defalarca bıçaklayarak öldürmüştü.

3 kıza 25-35 ve 60’ar yıl hapis cezası verilmiş ancak Paula’nın cezası son anda idama çevrilmişti.

EN GENÇ İDAM MAHKUMU

16 yaşında idama mahkum olan Paula Cooper Indiana eyaletinde en genç yaşta idam cezası alan mahkumu olarak tarihe geçmişti. Cooper’ın idam cezasını engellemek için uluslararası toplum ve hatta Papa bile devreye girdi. Genç kızın çocukken babasını istismarına uğradığı ve psikolojisinin bu yüzden bozulduğu öğrenildi. Daha sonra 1989'da çıkan bir kararla suçu işlediği anda 16 yaşından küçük olanlara idam cezası verilemeyeceği yasalaştı. (2002'de bu yaş sınırı 18'e yükseltildi) Bunun üzerine Cooper'a 60 yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

TAHLİYEDEN 2 YIL SONRA İNTİHAR ETTİ

Cooper hayatının 27 yılını demir parmaklıklar arkasında geçirdikten sonra 2013’te şartlı olarak tahliye edildi. Ancak işlediği cinayetin 30. yıldönümüne yalnızca 2 hafta kala 45 yaşında tabancayla kendisini vurarak intihar etti.

İYİ BİR İNSAN OLMAK İÇİN ÇABALIYORDU

Cinayete kurban giden Ruth Pelke’nin torunu Bill, Paula Cooper’ı affettiğini, kendisinin olaydan dolayı büyük bir üzüntü içinde olduğunu, ve iyi bir insan olmak için çabaladığını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • NNNNN 8 yıl önce Şikayet Et
    moruk için ıntıhar edilir miii
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar