IŞİD'e katılan üç İngiliz kız orada ölecek

IŞİD’in üst düzey kadın komutanlarından Asmah; İngiltere'den kaçan 3 kız öğrencinin dönmeyeceğini Suriye veya Irak'ta öleceğini söyledi

IŞİD'e katılan üç İngiliz kız orada ölecek
IŞİD'e katılan üç İngiliz kız orada ölecek
GİRİŞ 28.05.2015 15:58 GÜNCELLEME 28.05.2015 17:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hakan GÖKSEL'in haberi

IŞİD’in üst düzey kadın komutanlarından Um Asmah; İngiltere’den IŞİD’e katılmak için kaçan 3 İngiliz genç kız öğrencinin aileleri ile temas kurduğunu ve “3 kızın Suriye’yi hiçbir zaman terk etmeyeceğini” iddia etti.. 

Um Asmah, Şubat ayında Suriye’ye gelen üç İngiliz kızın İngiltere’ye dönmelerinin de mümkün olmadığını söyledi. 

IŞİD’in açıklama yapmaya en yetkili kadın komutanlarından olan ve kendine Um Asmah ismini veren ve yakın zamanda IŞİD’den kaçan kadın militan; kaçtığı günün hemen ertesinde Sky News’e röportaj verdi.

22 yaşındaki kadın militan IŞİD’in "yeni militanları çekmek" için kurduğu ağı anlattı. İngiltere’den kaçan kızlarla sınırda buluştuğunu ve görevinin bir parçası olarak onlara askerleri tanıttığını ve halifeliğin hayatlarında nasıl yer aldığını aktardığını kaydetti.

Um Asmah’ın iddiasına göre Shamima Begum, Kadiza Sultana ve Amira Abase isimli kızlar şimdilerde Rakka Kalesi’nden özel bir görev için dört aylık eğitime tabi tutuluyor.  

“Kızlar evlerine dönecek mi?” sorusu sorulduğunda hayır anlamında başını sallayan Um Asmah, “Sanırım onlar Suriye veya Irak’ta ölecekler” diyor. 

Um Asmah’ın açıklamalarından sonra; İngiliz kızların kaçmalarından 3 ay sonra, kızların aileleri ile irtibata geçtiği, haber bültenlerinde yer almıştı.  

ITV News, kızlardan birinin ailesine ulaşarak sağlıklı ve iyi olduğunu bildirdiği ve İngiltere’ye dönmeye niyetinin olmadığı haberini yapmıştı.  Diğer iki kızın da internet üzerinden İngiltere’nin doğusundaki aileleri ile temas kurduğuna tahmin ediliyor.. 

Um Asmah’ın bilgilendirmesine göre İngiltere'den kaçan üç kız özellikle IŞİD militanları içerisinde tanınmış değiller çünkü İngiltere, Almanya ve Fransa’dan gelip oradaki kampta yaşayan çok sayıda kız mevcut.  

Um Asmah “Kızlar Suriye’de olmaktan da mutlular. Ama onlardan ne beklendiği konusunda hazır değiller." diyor. Asmah kızlardan birinin yüzünü bir şoföre gösterdiği için azarlandığını da ekliyor. 

Um Asmah’ın iddiasına göre kızlar IŞİD tarafından eziliyor. Özellikle yurt dışından gelen savunmasız gençleri hedef alan bir yapı oluşturuldu.  

Um Asmah “IŞİD’deki yöneticiler aptal değiller ve diğer militanların psikolojilerini yönetecek ve onlarla mücadele edebilecek ölçüde eğitimli insanlar. Onların insanları özellikle yabancıları çekme yöntemleri var. Öyle olmasaydı, bu genç İngilizler, gelmez ve “Bukingham Sarayındaki bayrağı değiştireceğiz” demezlerdi” diyor. 

Um Asmah korku içinde yaşadığını, militanlar onun izini sürerken boşa harcayacak ikinci bir saniyesinin bile olmadığını söylüyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor :

“Ben bir hain ve kafirim şimdi. Her gün, her dakika ve karşılaştığım her kişide öldürüleceğim korkusuna kapılıyorum”

Hakan.Goksel@haber7.com

KAYNAK: HABER7- THE INDİPENDENT
YORUMLAR 15
  • Senaryo 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsinin müslüman olmadığını iyi biliyoruz ışid denilen terör örgütününde avrupa tarafından tasarlanan ve müslümanları korku ve terör unsuru göstermek amacıyla yapıldığını.müslüman olan imanın beş şartına inanır bunlar kurana ve peygambere inanmayıp sadece Allaha inanıyolar deistlerden ne farkı var
    Cevapla
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    eger bukadinlar acan deyilse ben esek gibi zirlarim burakin allahinizi seversen!!!
    Cevapla
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    yau cahiler halen uykudasiniz bu kadin yüzde yüz acandir cünkü ISID MUNAFIKI FITNESI NEYIN PESINDE OLDUGUNU DÜNYA BILIYO !!!!
    Cevapla
  • TR 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    Malasef Dünya bilmiyor! Batı basını bu gerçeklere hiç yer vermiyor, yani kendince işleri tıkırında. Zaten batılılar bu tür 'islami etkiketti' seve seve hazm ediyorlar, böylece müslümanlara karşi zulümde ülkelerinde çok daha rahat hareket edebiliyolar. Avrupa müslümanlara karşı artık tahamülsüzlüğünü çok daha ileri boyutlara taşıdı, kahrı çekilmez dereceye ulaşdı, her geçen gün daha fena oluyorlar, artık toplu halde saldırmak üzere toplanıyorlar. Durum gerçekten çok vahim!
    Cevapla
  • ali emir 8 yıl önce Şikayet Et
    şu türkiyede, kadınlarımız osmanlıda olduğu gibi yüzde doksanı peçeli olsa ve kadınların yüzde doksanı evde çocuklarıyla ilgilenseydi yani çalışmasaydı sokakta ne zina olurdu nede kadına saldırı olurdu.bütün erkekler iş sahibi olur sokaklar gezinebilir huzurlu bir toplum olurdu.aileler parçalanmazdı boşanmalar artmazdı çalışan kadınların çocukları yüzde 80 psikolojik rahatsızlık çekiyor başkası büyütüyor bakıyor sevgiden yoksun büyüyorlar vesselam
    Cevapla
  • mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    cvv osmanlıda kadınların peceli olmadığını nerden çıkardın zırcahil
    Cevapla
  • cvv 8 yıl önce Şikayet Et
    osmalıda kadınların peçeli olduğunu nerden çıkardın cahil
    Cevapla
  • Halit Amca 8 yıl önce Şikayet Et
    Tesettürün tarifi: Genç yaşlı belli olmayacak şekilde örtünmektir.. Sahabe hanımlarının yek gözü açıktı. Islam dininde bu böyledir. Sizin dininizin emirleri nasıl bilemem..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı