IŞİD’in kalbine büyük saldırı

ABD öncülüğündeki koalisyon, IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirdi.

IŞİD’in kalbine büyük saldırı
IŞİD’in kalbine büyük saldırı
GİRİŞ 06.07.2015 08:44 GÜNCELLEME 06.07.2015 08:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taarruzlar cumartesi gecesi ve pazar sabaha karşı düzenlendi. Koalisyon askeri sözcüsü ABD’li Yarbay Thomas Gilleran, hava saldırılarının IŞİD’in Suriye ve Irak boyunca hareket kabiliyetine zarar vermek amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Gilleran, “Bu, şu ana dek Suriye’de gerçekleştirdiğimiz en büyük operasyonlardan biri oldu ve IŞİD’in Rakka’dan hareket etme yeteneğini zayıflatıcı etkileri olacak” dedi. Saldırıların “terörist hareket özgürlüğünü ciddi şekilde daralttığı” belirtilen açıklamada Rakka ve çevresinde IŞİD binaları ile transit yollarının hedef alınarak çok sayıda hedefin tahrip edildiği ifade edildi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanda en az 22 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenler arasında biri çocuk 6 sivil olduğu bildirildi. Gözlemevi, kalanların ise IŞİD militanları olduğunu kaydetti. Onlarca kişi ise yaralandı.   

YORUMLAR 2
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu kukla örgüte ihtiyacı var.Tabanı olmayan bu Tekfirci hareketle danışıklı bir döğüş yapıyorlar.Çünki bu katiller ordusunun hareketleri İslamın güzelliğini örtmeye çalışıyor.İsrail bile bu katillerin kendisi için bir tehdit olmadığını açıklıyor.HAMAS'I bile hedef alan azgınlar ordusunun varlığı İsrail için çok önemli.İnşaallah içimizdeki bu kurdu İslam alemi vahdetle yok eedecektir...
    Cevapla
  • zindandaki genç,,,, 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.sizi adaletli olmaya davet ediyorum allahtan korkun abd,, ve yandaşlarından değil kıyamet günü bunun hesabını allaha veremezsiniz neden müslümanlar zulüm altındayken müslümanları terörist kafirleride dost gösteriyorsunuz,,,kıyamet günü öncelikle ben sizden davacı olacağım,siz istediğiniz kadar yazı çizin allahın takdiri neyse ondan başkası olamaz sizler istemesenizde allah dinini tamamlayacaktır,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı