Esed'i dört kez kurtardı!

İhvan Sözcüsü Meşuh, "Rus askeri girip sivilleri vuruyor. Açık ve net bir Rus işgaliyle karşı karşıyayız" dedi.

Esed'i dört kez kurtardı!
Esed'i dört kez kurtardı!
GİRİŞ 06.10.2015 09:50 GÜNCELLEME 06.10.2015 09:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Suriye'de Esed rejiminin yanında hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya karşı cihadın farz olduğunu bildirdi.

İhvan Sözcüsü Ömer Meşuh, “Teşkilat olarak, Rus askeri güçlerinin ülkeye girip sivilleri vurduğu, açık ve net bir Rus işgaliyle karşı karşıya kalındığını görüyoruz” dedi. Rusya işgaline karşı, meşru siyasi ve askeri yollarla basınla veya imkan dahilindeki herhangi bir yolla direnmenin Suriye halkının hakkı olduğunu dile getiren Meşuh, şunları söyledi: “Rusya kuruntu içinde. Esed rejimini koruyarak çıkarlarını muhafaza edeceğini zannediyor. Rusya, Afganistan ve Çeçenistan tecrübesini tekrar ediyor.”

ESED'İ DÖRT KEZ KURTARDI

Suriye İhvan'ı yaptığı açıklamada, Bu müdahalenin meşruiyetini kaybetmiş, muhaliflerce düşürülmek üzere olan bir devlet başkanının isteğiyle açıklanamayacağı kaydedildi. Rusya'nın Suriye konusunda hiçbir zaman tarafsız bir ara bulucu olmadığı, ilk döneminde barışçıl olmasına rağmen o zamandan itibaren devrime karşı olduğuna değinildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın BMGK'deki veto hakkıyla Şam kırsalında binlerce kişiyi öldüren Esed rejimini 4 kez kimyasal silahlardan dolayı uluslararası yaptırımdan kurtardığı hatırlatılarak, Rusya'nın her konumda Suriye halkının düşmanı olduğu ifade edildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 22
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu ihvan her yerden çıkıyor. Bir tek siz eksiktiniz Suriyede. Köstebek gibi her yerden çıkıyorlar. ışit, elkaide, ennusra, ihvan, ABD, Türkiye, PYD, YPG, Eset, İran,Nato... bölün bölün. vay bu ülkenin haline. bu şavaş çok can yakar kardeş çok...
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu ancak bir israil yanlısı söyleyebilir. ihvan-ül müslimin (müslüman kardeşler) bugün filistinde ki hamas hareketi de dahil birçok islami savunuş hareketinin öncülüğünü yapıyor. emin ol bu gibi gruplar baş kaldırmasa, hatta türkiye de eskisi gibi olsa şu anda orta doğu belkide daha normal bir yer olabilirdi. ama köleden farkımız olmazdı. bağımsızlık mücadelesi öyle kolay bir iş değildir. evet çok karışık bir coğrafya ama emin ol hakk bir gün galip gelecek.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların alayı küfür ehlidir ve hepsi birdir tüm müslümanlar birleşmeli bunlara karşı
    Cevapla
  • karlı dağlar 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ABD Çin hep söylüyoruz...kafirlerin hepsi aynı kuyunun suyudrlar. Ama bilmedikleri birşey VAR Allahü zülcelal in kahhar ismi devreye girdi mi NE RUS KALIR NE İNGİLİZ NE ABD. Tıpkı firavun tıpkı nemrut tıpkuı roma gibi hepsi geberip giddelr. İş ki biz biraz gayret gösteelim.
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    İçi bomboş lafı güzaf. Afganistanı tekrar edermiş. Aslanım, Afganistanın onca dağlık arazisi yok Suriyede. Geç bu halüsinasyonları. Maalesef ipiniz çekildi. Sadece sizin değil bizim de. "ABDli Dostlar" tarafından yanlarına geçme yüzsüzlüğümüze rağmen, Rusyaya satıldık. ABD bizi ve planlarımızı satmıştır İncirlik ve Diyarbakır üssünü açtığımız halde. Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonra Suriye diye tek bir devlet yok ve olmayacak. İdlib Halep hattında kendi uydu devletimiz için Rusya ile anlaşmalıyız
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    terminatör arkadaş rusya afganistanda sadece dağlık coğrafya olduğu için değil amerikan stinger füzeleri ve mücahitlerin gözü karalığı nedeniyle kaybetti, ÖSO nun ver eline stinger leri 20-30 mig düştümü rezil rüsva olur o çok saygı duyduğun rusya..boş boş konuşma
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya bu defa afganistandan beter olucak rus anneler çok gözyaşı dökecek ahmak rusya hala allahla savaşın onların sonunu getireceğini anlamadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız