'Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi'

Rusya'nın Suriye'deki muhalifleri vurmasının ardından, Irak da Putin'den benzer bir yardım talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

'Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi'
'Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi'
GİRİŞ 10.10.2015 06:31 GÜNCELLEME 10.10.2015 07:28
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Suriye’nin talebi üzerine IŞİD ve diğer terörist grupları vurmasının ardından Irak da benzer bir yardım talebinde bulunabileceğini açıklarken, uluslararası koalisyonun etkililiğini sorgulayan Iraklılar ‘Hacı Putin’in kendilerini kurtarmaya gitmesini bekliyor.

Suriye’de terörist gruplara karşı hava operasyonları düzenleyen Rusya, Irak’ta da dört gözle bekleniyor. AFP ajansının haberine göre, ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonun 1 yılı aşkın süredir verdikleri mücadelede IŞİD’e karşı ilerleyemediğini düşünen Iraklılar, ‘hacı’ olarak niteledikleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kurtarıcı gibi görüyor.

Sözgelimi, başkent Bağdat’taki ressam Muhammed Kerim Nihaye, “Uzun zamandır Rusya’nın IŞİD’le mücadeleye dahil olmasını bekliyordum” dedi.

'PUTİN BİZİ KENDİ SİYASETÇİLERİMİZDEN DAHA ÇOK SEVİYOR'

Öte yandan Nihaye, ‘Putinmania’ya kapılan tek Iraklı değil. Necef’ten öğrenci Muhammed Behedli,  “Bizi, kendi siyasetçilerimizden daha çok seviyor” dediği Putin’e Irak ve Suriye vatandaşlığı verilmesini teklif etti.

'BELKİ DE Şİİ'DİR'

Esnaf Saad Abdullah da Rafizi mezhebinden oldukları için Müslümanlar tarafından bombalandıkları görüşünde. Buna karşın Putin’in Ortodoks olmasına rağmen kendilerini koruduğunu söyleyen Abdullah, “Belki de gerçekten Şii’dir de biz bilmiyoruzdur” dedi.

'PUTİN SAYESİNDE ÜLKEMİ TERK ETMEDİM'

Taksici Ali Rammahi de “Putin’e teşekkür ediyorum, beni Irak’ta kalmaya ikna etti. Hacı Putin, (ABD Başkanı) Hüseyin Obama’dan daha iyi” ifadesini kullandı.

IRAKLILAR İÇİN ABDULEMİR

Bu arada Irak’ta Putin’in kökenlerinin Ortadoğu’ya dayandığına yönelik söylentiler de dolaşıyor. Bunlara göre, Putin’in babası ‘Ebu Tin’ (‘tin’ Arapçada ‘incir’ anlamına geliyor) olarak bilinen Iraklı bir manavdı. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği’ne giden Ebu Tin, orada ‘sarışın bir Rusla’ evlendi, çocuk sahibi oldu ve çocuğuna 'Abdulemir' adını koydu. Bu isim de ‘Vladimir’ halini aldı.

sputniknews

YORUMLAR 36
  • malatyali 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiristiyanlara ve katoluklara bir top sahasi lazim oda ortadogu muslumanlar anlasin
    Cevapla
  • Veysel Tahtasız 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin'in yaptığını anlamak o kadarda zor değil aslında, ABD ve tüm AB ülkeleri Ortadoğu’da İsrail destekli bir yağmalama yaparken, Rusya gibi bir süper gücün neyi eksik? ABD Irağ’a giriyor petrolünü alıyor, yetmiyor Suriye'yi karıştırıyor. İsrail Filistin’i vuruyor. Kimsede çıkıp demiyor ki “Ya arkadaş senin buralardan alıp veremediğin nedir?”. Ve sonra biri çıkıp bu duruma artık dur diyor. Rusya'nın Suriye'ye müdahale etmesi kesinlikle faydamızadır... “DOĞRU SAFTA DURABİLİRSEK.” Fazla uzağı gitmeden yakın geçmişimize bakarsak ABD ve AB ülkelerinden, bize faydadan çok zarar gelmiştir. Artık yüzümüzü o tarafa çevirmekten vazgeçelim.
    Cevapla
  • acayiplikler 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya enbuyuk musluman dusmanidir.bosnada sirplari destekledi,azerbeycanda ermeniler, kuduste israilleri, cecenlere afganistsna yaptiklari ortada,misird sisinin yaninda turku cumhuriyetleri... iskenceler .. Dostunu dusmanini bilmeyenden hic bir halt olmaz
    Cevapla
  • Seldurcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Seldur reis noktayı koymuş.
    Cevapla
  • Berhüdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin Rusya imamı. Demedi demeyin. Paralel putinin kasetlerini ele geçirmiş. Her yeri vürduruypr.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık