Gazze'de gerginlik sürüyor

İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerini protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi yaralandı

Gazze'de gerginlik sürüyor
Gazze'de gerginlik sürüyor
GİRİŞ 13.10.2015 12:58 GÜNCELLEME 13.10.2015 12:58

Gazze sınırında, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerini protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki gösterilere, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiğini, olaylarda 6 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Beyt Hanun Sınır Kapısı yakınlarındaki gösteriye katılan 3 genci gözaltına aldı.

Gazze'de esnaf kepenk kapattı

Öte yandan Gazze Şeridi kentlerinde "Batı Şeria ve Kudüs'teki kitlesel ayaklanmaya" destek olmak için esnaf kepenk kapattı. Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin çağrısı üzerine esnaf İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini kepenk kapatarak protesto etti.

Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nden yapılan yazılı açılamada, bu eylemin Filistin halkının birlik ve dayanışmasını göstermenin bir yolu olduğunu, ayrıca Batı Şeria ve Kudüs'teki kitlesel ayaklanmaya destek anlamı taşıdığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'taFilistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselirken, olaylarda 6 da İsrailli öldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı