ABD o şehre üs kuruyor!

'YPG’ye artık silah vermiyoruz’ diyen ABD’nin, tersi bir hamle yapmaya hazırlandığı öne sürülüyor.

ABD o şehre üs kuruyor!
ABD o şehre üs kuruyor!
GİRİŞ 10.12.2015 11:43 GÜNCELLEME 10.12.2015 12:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Buna göre ABD, Suriye’nin kuzeyindeki (Rojava) Haseke şehrine askeri üs inşa ediyor. Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlara destek veren ve Suriye’nin kuzeyinde (Rojava) bir “Kürt koridoru” oluşturulması konusunda isteksiz görünen ABD’nin bir yandan tersi bir adım atmaya hazırlandığı öne sürülüyor.

Suriye’nin kuzeyindeki YPG’ye silah yardımını bıraktığını da açıklayan ABD’nin buna rağmen bölgeye askeri üs kurma hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü. İddia ilk olarak kuzeydeki “Cizire Kantonu” Savunma Kurulu İlişkiler Sorumlusu Nasır Hacı Mansur’dan geldi. 1 Aralık’ta konuşan Mansur, bölgeye gönderilen 50 kişilik özel ABD birliklerinin çalışmalarına başladığını duyururken ABD’nin buraya bir askeri üs ve askeri havaalanı yapacağını söyledi. Mansur “Suriye tüm devletlerin müdahale ettiği karmaşık bir hal alabilir. Amerika ya da başka bir ülkenin kara operasyonu da mümkün. Fransa gibi İngiltere de devreye girebilir” dedi. 

TAHIL TAŞIYAN UÇAKLAR KALKIYORDU

Geçtiğimiz cumartesi günü ise Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesinin yayımladığı haberde, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke bölgesinde, geçmişte kente tahıl ürünlerinin taşındığı uçaklar tarafından kullanılan ancak şuan terk edilmiş vaziyetteki havaalanında Amerikan yetkililerin yeniden inşa çalışmaları başlattığını ve burayı askeri üsse dönüştürmeyi planladıklarını iddia etti. 

YPG'NİN EN BÜYÜK SİLAH DEPOSU

Söz konusu havaalanı, PYD’nin güçlü kalelerinden biri olan Rimelan kasabasının da hemen güneybatısında yer alıyor. Rimelan’ın, YPG’nin “en büyük silah ve mühimmat deposunun bulunduğu yer olduğu belirtiliyor. Habere göre Amerikan ekipleri 50 gün önce bölgeye giriş yaparak yeniden yapılanma faaliyetlerine başladılar. Söz konusu üssün 2500 metre uzunlukta ve 250 metre genişlikte olduğu ve savaş uçakları tarafından kullanılmak üzere genişletilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 15
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd dürüst değil!...
    Cevapla
  • özsoy şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten amerikanın asıl amacı,esadı devirip kendi adamını oraya koymak ve sonunda suriyeye üs kurmaktır.Ancak amerika esadı deviremediği için,muhaliflerin elinde olan yerlere üs kuruyor.Bu da amerikanın çok işine gelmiyor. Amerikanın buralara üs kurmasındaki amacı ise ,irandan olası israile atılabailecek füzeleri bu üslere kurdukları füze kalkanlarıyla imha edebimektir. Ama iran bunu düşünmüştür.İran öyle füzeler yapmıştırki,düşman kaybetmeye mahkumdur.
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    iranın türkiyeden başka düşmanı yok korkmayın iran hiçbir zaman israile saldırmaz onların tarihte öyle bir savaşı yok onların tek hedefi türkiye.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Süriyelileri eğer gerçekten düşünüyorsak ülkemize sokmamalıydık. Ülkelerini terk edip boşalttılar. Yabancılar ülkelerine yerleşiyorlar. Akılları başına gelip ülkelerine dönmeye karar verdiklerinde ülkelerine kimse almayacak gibi geliyor.Ortada kalacaklar gibi.
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye ve ırakta kısacası ortadoguda türkmen arap kürt bırakmayacaklar...ortadogu halkı amerikan ingiliz kanada avustralya biraz fransız biraz rus yavaş yavaş yerleşecekler..ha birde İran var.humeyni xaten yıllarca batıda kalmıştı!batı kültürüne alışkındır.olmasa bile küçük bir ÇİP takmışlardır..batı için bu işler basit işler...maksat gavurluk olsun.....
    Cevapla
  • ert 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenlerden zafer haberi var coğunu öldürmüş ve teslim almışlar daha bıtmedi bu iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler