Taliban müzakere için şartlarını açıkladı

Afganistan'da Taliban, hükümetle Katar ofisinin tanınması ve liderlerinin karalisteden çıkarılması şartıyla müzakereye oturacağını açıkladı.

Taliban müzakere için şartlarını açıkladı
Taliban müzakere için şartlarını açıkladı
GİRİŞ 25.01.2016 16:48 GÜNCELLEME 25.01.2016 16:48

Taliban, Afgan hükümetiyle barış görüşmeleri için ön şartlarını açıkladı.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, örgütün Afgan hükümeti ile barış görüşmelerin başlaması için, Taliban’ın Katar’ın başkenti Doha’da olan ofisinin resmen tanınmasını, Birleşmiş Milletler (BM) kara listesinden Taliban liderlerinin isimlerinin çıkarılması, örgüt liderlerinin yakalanması veya öldürülmesi için konulan ödüllerin iptal edilmesi, hapishanelerdeki örgüt üyelerinin serbest bırakılması ve Taliban karşıtı propagandaya son verilmesini şart koştu.

Mücahid, ülkedeki NATO ve özelikle Amerika güçleri ile ilgili konuların doğrudan muhataplarıyla konuşulması gerektiğini açıkladı.

Taliban örgütü, daha önce ülkedeki savaşa son vermek ve barış görüşmelerine katılmak için ülkedeki Amerika liderliğindeki NATO güçlerinin çekilmesini ve ülkede İslam yönetiminin kurulmasını barış koşulları olarak belirlemişti ancak örgütün yeni açıklamasında bu iki şart bulunmuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı