Suriye’de savaşın seyrini değiştirecek hamle

5 yıldır yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye’de rejim yanlısı koalisyona karşı yeni bir oluşum için düğmeye basıldı.

Suriye’de savaşın seyrini değiştirecek hamle
Suriye’de savaşın seyrini değiştirecek hamle
GİRİŞ 08.02.2016 12:06 GÜNCELLEME 08.02.2016 12:07
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin gücünü kaybetmesiyle Rusya devreye girmiş ve muhaliflerin elinde olan bölgeler tek tek alınmaya başlandı.

İran’ın da Esed’e kara ordusuyla destek vermesiyle tekrar güçlenen Esed, Türkmen Dağı gibi bazı kilit bölgeleri kontrolü altına alırken terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin de ilerleyişine göz yummaya devam ediyor.

Yüz binlerce kişi ölüm korkusuyla topraklarını terk etmek zorunda kalırken ilk sığınacak ülke olarak da Türkiye'yi görüyor. Son olarak Halep'in de düşmeye başlamasıyla 1 milyon kişinin ülkemize sığınmak için sınırımıza gelmesi bekleniyor.

SUUDİLER '150 BİN KİŞİYLE HAZIRIZ'

Önceki gün Suudi Arabistan 150 bin kişilik kara ordusuyla Suriye’ye girmek için ‘Hazırız’ açıklamasını yapmış sonrasında ise Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de IŞİD’le mücadele için asker göndereceklerini duyurdu.

Bu gelişme üzerine İran, Sunni oluşuma tepki göstermiş ve ‘Hepsi tabultar içinde ülkelerine geri döner açıklaması yapmıştı.

TÜRKİYE’DEN DE MÜDAHALE SİNYALİ

Sınırımızda bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak tezkeresini örnek göstererek Suriye’ye askeri müdahale konusunda renk verdi.

Erdoğan açıklamasında “Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyoruz. 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. 1 Mart tezkeresi ilk anda kabul edilip Türkiye, Irak’ta olsaydı, Irak’ın durum böyle olmazdı” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 45
  • Cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu müslüman kıyımı suriye ile bitmeyecek, sırada biz varız, o zaman beklemek anlamsız, sonu ölüm bile olsa girelim, daiş-pkk- iran- rusya- abd- avrupa bütün şeytanlara iman gücü ile saldıralım. Rabbim her birimize yüzlerce şeytanı öldürmeyi nasip etsin. Amin.
    Cevapla
  • turgay 8 yıl önce Şikayet Et
    abi askeri müdahale şart oldu ..orda bir avuç türkmen yiğit aç susuz doğru dürüs silahsız olarak esedle iranla rusyayla ışidle pkk ile savaşıyor..yurtlarında ölüm kalım mücadelesi veriyor..el insaf.. Türkmenleri ve sünni muhalifleri öldürmek için kurulan bu çoklu çeteye karşı bir büyük cephe kurulması lazım...bak ozaman bir haftada nasıl ortalık süt liman oluyor...esed o koltukta oturacak diye 20 milyon insanın ölmesimi gerekiyor...savaş kapıya dayanmışsa bundan kaçmak daha büyük tehlikeleri getirir..
    Cevapla
  • Emirbey 8 yıl önce Şikayet Et
    Sefer Türk 'ün Zafer Allah'ın (Celle Celaluhu ve Şanühü )
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Alalh zalimlere fırsat vermesin amin
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz ortaya çıkınca Timur'un fil hikayesi gibi ortada kalmayalım. Bu dünyada kimseye güven kalmadı artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?