Telafer Ayan Meclisi, katliama karşı uyardı

Terör örgütü DAEŞ’in işgalindeki Musul'u kurtarma operasyonuyla ilgili yazılı bir bildiri yayımlayan Telafer Ayan Meclisi, Haşdi Şabi’nin kente girmesine izin verilmemesi istedi.

Telafer Ayan Meclisi, katliama karşı uyardı
Telafer Ayan Meclisi, katliama karşı uyardı
GİRİŞ 01.12.2016 17:33 GÜNCELLEME 01.12.2016 17:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak'ta merkezi Musul olan Ninova ilinde, Telaferliler ilçeyi DAEŞ'tan kurtarma operasyonuna ilişkin endişelerini açıkladı. Telafer Ayan  Meclisi, kenti kuşatan Haşdi Şabi'nin şehre girmesine engel olunmasını istedi.

Telafer’den kaçışların başladığı ifade edilen açıklamada, 10 bin kişinin Baaj ve Blej’e, 11 bin kişinin Habbuşe, Harbatülcoz ve Aziz’e, 5 bin kişinin Rakka’ya, bin 500 kişinin de Türkiye sınırına sığındığı kaydedildi.

Çadır, battaniye, yiyecek ve ilaç sıkıntısının yaşandığı kentte, olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

KATLİAM ENDİŞESİ

Planlaması büyük ölçüde ABD tarafından yapılan Musul’u DAEŞ’tan kurtarma operasyonunda, İran destekli milis güçlerinin çatı örgütü Haşdi Şabi’nin Telafer’i işgal etmesi öngörülüyor. Ancak, Haşdi Şabi’nin Telafer’de Sünni sakinleri DEAŞ’la ilişkilendirerek katliam yapmasından ve nüfus yapısını kökten değiştirmesinden  endişe ediliyor.

TELAFER AYAN MECLİSİ

Telafer Ayan Meclisi, ilçedeki güvenlik sorunu nedeniyle geçici olarak Erbil, Duhok, Kerkükkentleri ile Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan aşiret  liderleri, din adamları ve kanaat önderlerinden oluşuyor. 30 üyeden meydana gelen  meclis, ilçedeki durumun terör örgütü DEAŞ’ın 2014’teki işgali öncesindeki duruma  geri döndürülmesi için çalışıyor. Meclis, göç edenlerin geri dönüşlerinin  izlenmesi ve yardım edilmesi, mezhepler arası barışın temini gibi konularda da  çalışıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    Korkulan olmadı haşdi şab girdiği hiçbiryerde katliam yapmadı:))
    Cevapla
  • hayinlik 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasilbir is daesda teror hasidide ama sen cik o gitsin diyorlar kim diyor abde bunu bilerek yapiyor cunku o bolgeden muslumanlarin cikmasini istiyor siilerle anlasmis petrolu kedine alacak o cikarci kafir insanlar olmus perisan olmus umurunda bile deyil
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Telafer Ayan Meclisi bunuda yeni cikardinizmi .bu tipi irakda kimse tanimiyor.ya olmuya buda ilimli teroristlardanmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı