Kuşatma planında 'Osmanlı' stratejisi

El Bab’ı kontrol eden DEAŞ kuzeyden Türk askeri, Batı’dan ÖSO birliklerinin kuşatmasıyla kıskaca alınıp güneydoğu istikametine doğru püskürtülerek bölgeden temizlenecek.

Kuşatma planında 'Osmanlı' stratejisi
Kuşatma planında 'Osmanlı' stratejisi
GİRİŞ 11.12.2016 08:26 GÜNCELLEME 11.12.2016 13:39
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

El Bab'ı kuzeyden kuşatan Türk askerinin korumasındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), kentin Batı yönündeki ön savunma hattını kırarak kentin içine doğru ilerlemeye başladı. Kuşatmada Dabık'ta olduğu gibi El Bab'da da Osmanlı'nın ve Türk devletlerinin en bilinen harekat tarzı olan "Hilal taktiği/kurt kapanı" stratejisi izleniyor. Kıskaca alınan DEAŞ, güneydoğu istikametindeki Rakka'ya doğru süpürülerek temizlenecek.

OKUL VE CAMİYE SAKLANDILAR

110 gündür devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda en kritik aşamaya geçildi. Bu kapsamda kuzey yönünden devam eden ilerleyiş, batı yönünden de hız kazandı. Askeri kaynaklar, DEAŞ'ın tank, zırhlı birlik ve silahlı araç ile militanlarını, okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye çalıştığını belirtti. DEAŞ terör örgütünün bu yöntemle Türk askerinin ve ÖSO'nun taaruzlarının etkisini azaltmaya çalıştığı ifade edildi. Askeri kaynaklar vurulacak bölgelerin İHA'larla saatlerce izlendikten sonra ve sahadaki istihbarat birimlerinden de içeride terörist olduğu tam olarak teyit edildikten sonra harekete geçildiğini belirtiyorlar.Bu arada Türk uçakları, bölgede 26'sı bina, 5'i mühimmat deposu ve 3'ü silahlı araç olmak üzere toplamda 39 hedefi imha etti. İHA'larla da Zarzur bölgesindeki 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

ANA SAVUNMA HATTI GERİDE

Sahadan gelen bilgilere göre , El Bab'ın batısındaki DEAŞ'ın ön savunma hattı tamamen kırıldaktan sonra şimdiki hedef daha geride bulunan DEAŞ'ın ana savunma hattı. Batı yönündeki ön savunma hattı kırıldığı için Mehmetçiğin ve ÖSO'nun kentin dışından içeriye doğru ilerleyişi başladı.

DABIK'DA DA AYNI YÖNTEM KULLANILDI

Askeri Kaynaklar, El Bab'daki operasyonun Dabık'ta uygulanan harekat tarzıyla aynı olduğuna dikkat çekiyor. Daha önce DEAŞ için varoluşsal bir önem taşıyan Dabık kasabası, hem kuzeyden hem de batı yönünden kıskaca alınarak, terör örgütünden temizlenmişti. Aynı yöntem bugün El Bab'da da gerçekleştiriliyor. Harekatın bundan sonraki safhasında ise kıskaç daraltılarak, kentin içindeki teröristler güney doğu istikametindeki Rakka'ya doğru süpürülecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 30
  • oskar 7 yıl önce Şikayet Et
    Münbiç ve Afrin de alınmalı halepin bir bölümünü rusya ile anlaşarak kontrol altına almalıyız en azından 2 mahalle büyüklüğünde bölge burada güvenli bölgeler oluşturularak kontroller sağlanmalı,Ayrıca Türkiye kuzey suriye den hiç çıkmamalı askeri olarak ama yönetime bir vali atanabilir cumhurbaşkanlığı tarafından yarı otonom bir bölge olmalı garantörü BM ve Türkiye olmalıdır.
    Cevapla
  • Hayır değil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ordu literatüründe kıskaçlı sandviç hareketidir yani kıskaca alıp düşmana açık alan bırakıp onu sürme ile alakalı ama hilal turan taktiğinde üç asama vardır.gücünün azı ile saldırı sonra sahte geri çekilme ardından gücün geri kalani ile kapana alıp düşmanı imha etme bunun kurt kapanı yada hilal taktiği ile alakası yok
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar bazi yazilacak yazilar vardir bazilari da yazilmaz. ordumuzun dusmanin uzerine hangi taktikle gittigini yazmissiniz. bu tur bilgiler ne sekilde olursa olsun yazilmaz. kimse ile paylasilmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu toprakları alın bir daha da kimseye vermeyin. Böylece asıl sahibinin olur
    Cevapla
  • Turkuaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Munbic acilen temizlenmeli.batida afrin temizlenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak