Barzani: Hayatımın en büyük yanlışı buydu!

Barzani, 'Ben bir daha aday olmayacağım. Hayatımın en büyük yanlışı Kürdistan Bölgesi'nin başkanı olmamdı' ifadelerini kullandı.

Barzani: Hayatımın en büyük yanlışı buydu!
Barzani: Hayatımın en büyük yanlışı buydu!
GİRİŞ 22.08.2017 21:14 GÜNCELLEME 22.08.2017 21:17
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkan Mesud Barzani, bugün Erbil'de Keldani, Asuri, Kakai ve Türkmen grupların temsilcileriyle bir araya geldi.

25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun ertelenmesinin Kürtlerin çıkarına olmadığını belirten Barzani, "Referandum ertelenmeyecek" dedi.

Rudaw'ın aktardığı habere göre Barzani, "Referandum kararı çok cesurca bir karar. Bağdat'ı bekleyip referandumu yapmamamız çok tehlikeli. Kürtler, Irak'la olan bu tedirginlikten kendisini kurtarmalı" diye konuştu.

"BAĞDAT'TA YÖNETİM ZİHNİYETİ HİÇ DEĞİŞMEDİ"

Kürtlerin yeni bir sayfa açmak için Irak ile ortaklık kararını aldığını savunan Barzani, "Ancak maalesef Bağdat'ta yönetim zihniyeti hiçbir şekilde değişmedi. Gelecekte de bizim, Saddam Hüseyin'in dönemine ait yeşil hatta geri dönmemizi isteyeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Her iki tarafın rahat etmesi için, Bağdat'la karşılıklı anlayış içinde meseleleri çözmeyi arzu ettiklerini dile getiren Barzani, "Irak Anayasası, ayrılma kararını verme hakkını tanıyor" dedi.

"HAYATIMIN EN BÜYÜK YANLIŞIYDI, BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM"

Başkanlık seçimlerine de değinen Barzani, "Ben bir daha aday olmayacağım. Hayatımın en büyük yanlışı Kürdistan Bölgesi'nin başkanı olmamdı. Öyle bir sistem getirilmeli ki birinin gelip başkasının gitmesiyle halk zarar görmemeli" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 75
  • Eyüp 6 yıl önce Şikayet Et
    Filistine bağımsız ve özgür ülke, Çeçenistana bağımsızlık, Bosna için zaten savaştık. Kürtler mi yaw onların neden bağımsızlık hakkı olsun ki, hizmet etsinler işte bağlı oldukları milletlere. Aa biz müslüman kardeş değilmiyiz. Türkün çokça devleti olabilir, Arab'ında olur, ama kürde ne gerek var. Köleliğe devam etsinler. Bunları da burada utanmadan dillendiririz. Irçılık diz boyu, hadi hayırlısı.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın çıkarları önemli olan. Kürtlerin hakkları filan yalan! Bağımsız olduğunuz gün Türkiye orayı alması lazım. Bölgeyi İsrail çıkarları ve Amerikan planları doğrultusunda biçimlendirilmesine izin verilmemeli!
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynı gün içinde mi alacaksınız ?
    Cevapla
  • Mümin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere zulmedildi Bağımsızlık hakları...
    Cevapla
  • ABD USAKLARI 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey irak da sadece Kürt,lermi yasiyor!!!Ayrim ayrim diyorsunuzda iste en büyük ayrimci sizlersiniz ayni YPG nin Suriye de yaptigi zulüm gibi!
    Cevapla
  • Mümin 6 yıl önce Şikayet Et
    Iraklı Kürtlerin türkmenlerle kavgası yok.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    kürtler sadece ırakta 200 bin insanını saddam ve ardından gelen saldırılara kurban vermiştir bunların bazıları halepçe enfal gibi toplu katliamlardır. haddini bil gölge eğer kürt sana zulmetmişse hak etmişsin baksana ırkçılığına ırkçılık yapan bizden değildir veda hutbesini oku bakara suresi, rum suresini oku sindire sindire ama
    Cevapla
  • Golge 6 yıl önce Şikayet Et
    asil irakta kurtler turkmenlere zulüm etti heryerde en rahat yaşayan kürtler Türkiyede bile milletvekillerinin çoğu kürt kökenli turizm yerlerine git işletmeciler kürt kürt olmayan biri midye bile satamıyor lafa gelince zulum gorduk edebiyatı
    Cevapla
  • Golge 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be batı bombalasın türkmenleri arapları silah zoruyla yurdundan et delilleri yok etmek için tapu kayıtlar8nı yok et sonrada kürtlere zulüm edildi edebiyatı yap zulmeden de heryerde en rahat yaşayanda sizsiniz!!
    Cevapla
  • zaza 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Lafzın aslında sitem Vardır etrefında o kadar hain okadar ajan o kadar kendini satanlar Varki işi hep zora sokarlar Ama her şeye rağmen Yinede pişman degil
    Cevapla
  • fikir 6 yıl önce Şikayet Et
    palavra sözler bunlar bal gibide hoşuna gidiyor ve bu kürd devleti kurulacak ilerdede büyük israile bağlancak.bu kürd devleti ilerde bununla yetinmeyecek türkiyedeki kürd nüfusn uaşadığı yerlere de el atıcaklar.biizm kilerde izin vermeyiz deyip duruyor ya neye izin vermiyorsun adam kurdu.sıra suriyede pyd nin olduğu yerlerde yine sözde kürd gerçekte ermeni kantonu kuruldu kurulacak ya savaşıp buna izin vermiyecez yada susucaz adamlar istedikleri gibi devlet kurcakalr.
    Cevapla
  • fikir 6 yıl önce Şikayet Et
    zikir kardeş ırkçılık yapmıyorum nerden bu kanıya vardın ben asla ırkçı olmadım mesele kürd meselesi değil mesele kürdleri kullanıp büyük israil hedeflerine ulaşmaya çalışmaları.israili ilk tanıyan müslüman ülke türkiyedir ama halkı değil idaredeki israilin uşakları idi.
    Cevapla
  • zikir 6 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin bağımsızlık hakları madem o kadar eminsin ırkçılık yapıyorsun ki dinimizce haram natoda ki tek müslüman ülke kimdir de bakalım kürtler mi yada israili tanıyan ilk müslüman devlet kimdir de bakalım kürtler mi? yazık yazık ırkçılık yapan bu ümmetten değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada