Halep saldırısıyla ilgili şok iddia

Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Sorumlusu, Beşşar Esed'ın, Halep saldırısıyla ilgili şok iddada bulundu.

Halep saldırısıyla ilgili şok iddia
Halep saldırısıyla ilgili şok iddia
GİRİŞ 28.07.2012 09:06 GÜNCELLEME 28.07.2012 16:21
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Beşşar Esed yönetimine bağlı oldu birlikleri, tanklarla başlattığı Halep'e saldırıyı, savaş uçağı ve helikopterlerle sürdürüyor.

Suriye ordusu, tanklarla başlattıkları saldırıyı havadan da ağır silahlarla sürdürüyor. Halep'te çatışmaların başlaması ve Halep'teki Sukkeri banliyösüne hava destekli ağır silahlarla saldırı, kent merkezinde paniğe yol açtı.

Halep'in Sukkeri banliyösünde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Esed yönetimine bağlı Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların geçtiğini belirtiliyor.

Bu sabah el-Hamdaniyye bölgesinde başlayıp iki saat süren şiddetli çatışmalar, Halep'in Selahaddin mahallesinde yoğunlaştı.

Öte yandan Esed güçleri, Halep'in Seyf'ud Devle ve Sahur olmak üzere pek çok mahalleye tanklarla saldırı düzenliyor.

Suriye'deki olaylarda 46 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 46 kişinin öldüğünü duyurdu.

Örgüt, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana başkent Şam'ın semt ve beldelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Operasyonların birçok kentte devam ettiğini belirten örgüt, İdlib ve Hama'da 7'şer, Halep'te 10, İdlib'te ve Deyru'z Zor'da 4'er, Dera ve Kuneytra'da da birer olmak üzere ülke genelinde 46 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

MİSKET VE CİĞER PATLATAN VAKUM BOMBASI KULLANILIYOR

Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Sorumlusu Ebu Ubeyde, Esed yönetimine bağlı ordunun Halep'e yönelik saldırısında patladığı anda hava boşluğu oluşturarak ciğerleri patlatan vakum bombasının yanı sıra misket ve parça tesirli bombalar kullandığını iddia etti.

AA

YORUMLAR 54
  • ihsen emmi 11 yıl önce Şikayet Et
    evinde oturan cocuklu aileleri bombalayan, evlatlarin cigerlerini patlatan.... ...esede destek veren yorumculara anlam veremiyorumdum, haaa dedim bunlarda mutlaka eset gibi yezitlerden olmalilar. zulum zulum zulum... allahim yuce allahim esede kim desek veriyorsa, ona da bir esed musallat et ya kahhar! haber7 biraksa burda size neler yazacam nelerde..... vicdansizlar akilsizlar fasistler despotlar zalımler
    Cevapla
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya taraftarın olsa hepsi hava ve cıvadır bay beşşar ve nasrullat. kainatın efendisi yeğeni ibni abbası devesine bindirir, ey oğul sana bazı nasihatlerde bulunayım, allahın yolundan ayrılma ki allah da seni muhafaza etsin, bir yadım istediğinde allah'tan başkasından isteme, şunu çok iyi bil ki; allah sana bir fayda sağlayacağı zaman bütün dünya karşı çıksa hiç engel olamayacaktır, zarar vermek istese bütün dünya taraftar olsa hiç fayda vermeyecektir, kalem yazmış mürekkep de kurumuş.'' bakıyoruz rusya beşşara birebir destek veriyor, çin destek veriyor, iran mollaları destek veriyor, lübnandaki nasrullat destek veriyor ama hepsi nafile bu savaşta son söz bu kainatın yaratıcısı allahın olacaktır. zafer mazlumları ve allah'a inananların olacaktır, hüsran lat ve menatçıların olacaktır inşallah.
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    surıyede esed ne ıse turkıyede chp o. alevı esed sunnılerı en agır sılahlarla katledıyor - chp de dersımde aynı yontemı kullanmıstı - aynı cuntacı zıhnıyet 17500 faılı mechul u ısleyıp kurt turk kan davasını baslattı - sırf ısraıl ıstedı dıye - sırf kan davası olsun da bu ıkı halk ayrılsın dıye - ama tutmadı - esed de tutunamayacak - kılıcdaroglu bosuna heveslenmesın turkıyede esed gıbı azınlık alevı cuntası kuramayacak
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    esed, baasçı şiii kafatasçı bir insan kasabıdır artık.... bugüne kadar katlettiği insanların hepsi sunni ve müslüman araplar ile osmanlı tebaası türklerden başkası değildir. arada müslüman muhalif kürtleri katletmesi de cabası...
    Cevapla
  • Üzeyir ARI 11 yıl önce Şikayet Et
    neler oluyor bu insanlığa .... bir tarafta budistler myanmar da vahşice binlerce müslümanı katlediyor, bir tarafta esed, bir tarafta filistin, bir tarafta patani, eritre, more. dünyayı çok kötü günler bekliyor böyle giderse. birleşmiş milletleri saf dışı bırakarak, tüm insanlık dil, din, ırk ayrımı gözetmeden büyük bir teşkilat kurmalı. en kısa zamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı