Bakan Yıldırım'dan mutlu evliliğin sırrı

Ulaştırma Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mutlu bir evliliği sürdürmenin en önemli altın kuralının çiftlerin birbirlerine 'Peki' demek olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım'dan mutlu evliliğin sırrı
Bakan Yıldırım'dan mutlu evliliğin sırrı
GİRİŞ 02.07.2013 14:03 GÜNCELLEME 02.07.2013 14:03

Ulaştırma, Denizcilk Haberleşme Bakanlığı çalışanı Ahmet Bora'nın PTT Ahlatlı Bel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen düğün töreninde genç çiftlerin nikah şahitliğini Ulaştırma Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra İzmir Ak Parti Milletvekili Hamza Dağ, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bakan Danışmanları Ömer Sertbaş ve Cabir Bilirgen yaptılar.

Ahmet-İrem çiftinin nikah törenine katılan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım genç çiftlere evlilikle ilgili nasihatlerde bulundu. Mutlulukların paylaştıkça artacağını belirten Yıldırım, aynı şekilde zorluklarında paylaşınca azalacağını söyledi. Evliliğin Aşık Veysel'in söylediği gibi "Uzun ince bir yol" olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Merak etmeyin bu 'uzun ince yolu' sizler için genişleterek duble geniş bir yol haline getirdik" dedi.

Evlilik sürecinde çiftlerin çeşitli zorluklarla karşılaşabileceğini ifade eden Yıldırım, "Evlilikte başarının sırrı 'peki' demektir. Biriniz kızdığınızda diğeri mutlaka peki demelidir. 'Peki' demesini bilince emin olun tatsızlıklar tatlıya dönüşür. Çocuklarımızın tahtlarını bizler yapabiliriz. Ancak bahtını yapamayız. Cenab-ı Allah bahtınızı açık eylesin" diye konuştu.

Evlilik cüzdanının genç çiftlerden kime verilmesini nikaha katılan konuklara soran Yıldırım, en çok alkışın gelin tarafından alınması üzerine, "Ahmet oğlum sen baştan kaybetmişsin. Ben bu cüzdanı gelin hanıma verilmek üzere damat beye veriyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu