'Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazindir'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin devlete ve insana zarar verecek sokak hareketlerine bulaşmaması ve sağduyulu tutumunun öteden beri kamuoyunda alkışlandığını" belirterek,"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi suçlamasının hazin olduğunu" savundu.

'Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazindir'
'Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazindir'
GİRİŞ 19.07.2013 12:37 GÜNCELLEME 19.07.2013 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yalçın, yazılı açıklamasında, BaşbakanErdoğan'ın, MHP'nin siyasi varlığından rahatsız olduğunu ileri sürdü. Erdoğan'ın, MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından bir gazete binası önünde düzenlenen protestoyu, "MHP'nin sokakları terörize etme gayreti içinde bulunduğu' şeklinde yorumladığını ifade eden Yalçın, bu gazetenin kamu vicdanını rahatsız edecek şekilde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine tahrik edici ve aşağılayıcı manşet kullanmasından bahsedilmemesini eleştirdi.

Basın yoluyla kitleleri kışkırtan ve bir camianın onurunu hedef alan gazete manşetinin kınanması gerektiğini öne süren Yalçın, söz konusu eylemin yasa dışı eylem veya terör eylemi olmadığını vurguladı.

Yalçın, şöyle devam etti:

"MHP'nin devlete ve insanımıza zarar verecek sokak hareketlerine bulaşmaması ve sağduyulu tutumu öteden beri kamuoyunda alkışlanırken, Sayın Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazindir. Kargaları bile güldürecek bu iddialara kim inanır MHP, demokrasinin, çoğulcu demokrasinin nimet ve faziletlerine inanmış kimselerden oluşan bir partidir. Partimiz, faaliyetlerini daima meşru zeminde ve yasalar çerçevesinde sürdürmektedir. Meşru ve yasal çerçevedeki eylemlerden faydalanmak, bütün siyasi partilerin hakkıdır. Bu hak, yasal sınırlar içinde faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütleri ve bireyler için de geçerlidir."

-Yeni anayasa

Başbakan Erdoğan'ın, anayasa değişikliğiyle konusunda MHP'nin başından beri varılan mutabakata sadık kaldığını aktaran Yalçın, partisinin "Anayasa Komisyonu çalışmalarının iktidar partisi tarafından manipüle edilmesini ve yönetilmesini, varılan konsensusa müdahale olarak gördüğünü" bildirdi.

Anayasa Komisyonunu çalışmalarının kendi akışı içinde ilerlemesi gerektiğini kaydeden Yalçın, şunları ifade etti:

"Darbeci ruhtan arındırılmış bir anayasa, özgür iradeyle yazılmalıdır. Anayasa yazım çalışmaları tamamlanmadan üzerinde anlaşmaya varılan maddelerinin kısım kısım kabul edilmesi, asıl amaç değildir. Bugüne kadar yüzden fazla değişikliğe uğrayan bir darbe anayasasını yamalı bohça haline getirecek bir yol tutmak, amaca hizmet etmeyecektir. Hal böyle iken Başbakan Erdoğan'ın 48 madde aşkının birden bire alevlenmesi gariptir. Öyle anlaşılmaktadır ki mutabakat maddelerini Meclis'ten geçirme ısrarının arkasında, birtakım siyasi hesaplar gizlenmeye çalışılmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ilhan alaylı 10 yıl önce Şikayet Et
    BASİRETLİ OLUN LÜTFEN ÜLKÜCÜ KARDEŞLER. MHP'ye çok iş düşüyor.Lütfen memlekete şöyle bir bakın, etrafı dinleyin twittera facebook bakın. Büyük bir oyun oynanıyor. Ne olur memleket elden gitmek üzere...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak