Kışanak: Paketin sorunları çözme kapasitesi yok

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, 'Demokratikleşme Paketi'nin sorunları çözme kapasitesi ve çözüm sürecindeki tıkanıklığı aşma kapasitesi bulunmadığını söyledi.

Kışanak: Paketin sorunları çözme kapasitesi yok
Kışanak: Paketin sorunları çözme kapasitesi yok
GİRİŞ 30.09.2013 15:45 GÜNCELLEME 30.09.2013 16:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini BDP Genel Merkezi'nde değerlendiren Kışanak, "Bu kadar beklemeye değer bir paket miydi; tüm Türkiye bunu gördü." dedi. Bu paketi Türkiye'de tekçi devlet zihniyetinde muzdarip olan, hakları gaspedilen, yönetme hakkı bulunmayan, kendi özgürlüğünü yaşamaya fırsatı bulmayan herkesin bir demokratikleşme özlemi içinde beklediğini anlatan Kışanak, Kürtlerin Kürt sorununu, Alevilerin Alevi sorununun çözülme fırsatını yakalamayı arzu ettiğini ifade etti. Yıllarca bunun mücadelesini verdiklerini dile getiren Kışanak, "Bu beklentilerin hiçbirine yanıt vermediğini açıkça ifade ediyorum." diye konuştu.

"Demokratikleşme ihtiyacına yanıt veren bir paket değildir. Hak ve özgürlükleri genişleten, sorun çözen, yurttaşı olduğu gibi kabul eden, hakları veren bir paket değildir." diyen Kışanak, "Aleviyi Alevi olarak kabul edeceksin haklarını iade edeceksin. Gasp edilen haklarını iade edeceksin." şeklinde konuştu.

Paket konusunda "İlanı malumu birkez daha ilan etmiş oldular." diyen Gültan Kışanak, "Paketin sorunları çözme kapasitesi yoktur. Çözüm sürecindeki tıkanlığı aşma kapasitesi yoktur. Eşit yurttaşlık yaklaşımı ve zihniyeti yoktur. Düşünce, örgütlenme özgürlük önündeki bütün engeller duruyor." dedi.

Cezaevlerindeki binlerce politik tutuklu bulunduğunu belirten Kışanak, "Halkın ihtiyaçları için değil AKP'nin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış. Demokratikleşme paketi değil seçim paketidir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • ali dilmen 10 yıl önce Şikayet Et
    yorum. dtp nin elinden siyasi propagandası alındığı için nereye saldıracağını şaşırıyor zavallılar
    Cevapla
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    Canlarını acıtmış,. CHP'nin canını acıttığı gibi BDP'ninde canı acımış aralarında zaten fark yok klasik muhalefet anlayışı
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    gültan atmaa. cezaevinde binlerce politik tutuklu yok. binlerce kan dökücü terör örgütü sevicsi mensubu ve yardakçısı var.
    Cevapla
  • Firat Boyan 10 yıl önce Şikayet Et
    bdp. Sizin gibiler bu ülkede olduğu sürece zaten sorunlar asla çözülemez. Çünkü sizin varlığınız başlı başına sorun.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular