İşte Başbakan'ın 40 yıldır görüşmediği o arkadaşı

1973 yılından beri Başbakan Erdoğan'la görüşmeyen sınıf arkadaşının Başbakan'dan bir ricası var…

GİRİŞ 21.11.2013 09:59 GÜNCELLEME 21.11.2013 14:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesi Beyaz TV'de, geçtiğimiz Eylül ayında 'Usta'nın Hikayesi' belgeselinde bahsettiği sınıf arkadaşını Haber7.com buldu. 

Hayatına dair çok özel anların anlatıldığı o belgeselde, Başbakan Erdoğan, İmam-Hatip Lisesi'nde okurken Yatılı okuduğu yıllarda babasının kendisine haftalık 2,5 lira gönderdiğini kaydederek şu cümleleri kullanmıştı: 

"O parayla kartpostal alıp okulda arkadaşlarına sattığını ve bunun yanında haftasonları simit, su satarak para kazandığını anlattı. Erdoğan bu paralarla İsmail adlı arkadaşlarına ait kitabevinden ilk kaynak kitaplarını aldığını söyledi."

BAŞBAKAN'IN SINIF ARKADAŞI O YILLARI ANLATTI

İşte Başbakan Erdoğan'ın 'İsmail' diye bahsettiği sınıf arkadaşını büyük çabalarımızdan sonra bulduk. Başbakan'ın kitap satın aldığı Beyazıt'taki kitabevi yaklaşık 15 senedir Vezneciler'deki Yumni İş Merkezi'nde hizmet veriyor. 

AYNI SINIFTAYDILAR ANCAK SONRA YOLLARI AYRILDI

İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nde 3. sınıftayken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aynı sınıfta olduğunu söyleyen o kitabevinin sahibi İsmail Demir, daha sonra sınıf şubesinin değişmesiyle yollarının ayrıldığını ancak yine de aynı okulda oldukları için görüştüklerini anlattı. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HAFIZASINA HAYRAN KALDI

"Usta'nın Hikayesi" belgeselinde Başbakan Erdoğan'ın kendisinden bahsettiğini öğrendiği anda çok heyecanlandığını dile getiren İsmail Demir, 45 yıl önce gerçekleşen bir olayı anlatacak kadar güçlü bir hafızaya sahip olan Erdoğan'a olan hayranlığını gizleyemedi.

BAŞBAKAN ÇOK KİTAP OKURDU

İdris Naim Şahin ve Ak Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul'la da aynı sınıfta olduğunu ifade eden Demir, Başbakan Erdoğan'ın o zamanlar babasının sahibi olduğu kitabevinden, tahminen, tefsir ya da fıkıh kitabı (Hasan Basri Çantay'ın 3 ciltlik kitabı) satın aldığını söyledi. O dönemde birlikte okuduğumuz arkadaşlar babasının kitapçı olduğunu bildikleri için kitap ihtiyaçlarını bizden karşıladığını anlatan Demir, Başbakan'ın kitap okumayı çok sevdiğinden zaman zaman kitabevine uğradığını bazen de bizzat kendisinden talep ettiğini sözlerine ekledi.

"GÖRÜŞEBİLİRSEM ÇOK MUTLU OLURUM"

Gerek İdris Naim Şahin'le gerekse Başbakan Erdoğan'la, çok yoğun işler içerisinde oldukları için rahatsız etmek istemediğinin altını çizen Demir, şimdilerde ise Başbakan'la görüşebilirse çok mutlu olacağını belirtti.

"YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKSIZ VE KASITLI"

Son zamanlarda Başbakan Erdoğan'a yapılan eleştirilerin kasıtlı ve haksız olduğunu söyleyen Demir, bu eleştirileri yapanların malum çevrelerin olduğunu göreceksiniz, dedi. Demir, Başbakan Erdoğan'ın okul yıllarında sınıf ve okul arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle arasının çok iyi olduğunu, onlarla hala görüştüğünü biliyorum, dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İKİ RİCASI VAR

Son olarak Başbakan Erdoğan'la ilgili temenni ve görüşlerini bizimle paylaşan İsmail Demir'in Erdoğan'dan bir de ricası var:

"Sayın Başbakanımızın ülkemize yaptığı sayısız hizmetleri takdir ve şükranla karşılıyorum. Daha nice hayırlı hizmetlere onu muvaffak kılmasını Allah'tan diler, hizmet ve projelerinin devamını beklerim. Sayın Başbakanımızdan bir istirhamım olacak. Kendim için değil, mensubu bulunduğum yayın dünyası adına ondan bütün yayın camiasını bir araya toplayacak büyüklükte bir arazi tahsis etmesini arz ediyorum. Tarihi Eminönü Yarımadası artık kitapçılar ve biz yayıncılar için uygun bir yer olmaktan çıktı. Tekstilciler, kuyumcular, mobilyacılar ve matbaacılar gibi bizim de kendi site ve yayın kentimizi oluşturmamız zarureti çoktan hasıl olmuştur. Bu konuda uygun bir yerde ve uygun büyüklükte bir arazi tahsis etmesini tüm yayıncıların ortak talebi olarak Sayın Başbakanımıza arz ediyorum. Hibe değil, parasını öderiz. Tabi makul bir taksitli ödeme planıyla. Neticede biz bir kültür hizmeti yapıyoruz. Bir takım altyapısal ve ekonomik sorunlar işimizi güçleştirmektedir. Bu konuda Sayın Başbakanımızın himmetlerini bekliyoruz. Son olarak bir diyeceğim de şudur: Acaba % 18 olan matbaa işindeki KDV oranı daha düşük bir seviyeye çekilemez mi?"

omer.sut@haber7.com

Haber7 

YORUMLAR 3
  • tahsin akpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    İsmail amca . zaten ordaydı yıllardır be. sorsanız söylerdik. :))
    Cevapla
  • Adamınbiri 10 yıl önce Şikayet Et
    Adaminbiri. Kitapçılar ve yayıncılar için yer tahsisi gerçekten geekli bence.
    Cevapla
  • ihsen emmi 10 yıl önce Şikayet Et
    NUR. Guzel bir insan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek