CHP'de İstanbul depremi!

Yerel seçimlerde en yüksek oyu alma hedefinde olan CHP, İstanbul'un ilçelerinde büyük bir değişime hazırlanıyor.

CHP'de İstanbul depremi!
CHP'de İstanbul depremi!
GİRİŞ 17.12.2013 09:15 GÜNCELLEME 17.12.2013 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kıvanç El'in haberi

CHP kulislerinde, halen partinin elinde olan İstanbul'un 13 ilçesinden sadece birinin durumunun net olduğu, diğer ilçeler için ise henüz kararın belli olmadığı konuşuluyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu büyükşehirlerde adayların Pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında belirlenmesi bekleniyor. CHP İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de Aziz Kocaoğlu ile seçime girmeye hazırlanırken, İstanbul ilçelere yönelik CHP yönetimi özel bir çalışma yürütüyor. 39 ilçeden 13'ünü elinde bulundran CHP, bu sayısı yerel seçimlerde 20'ye yükseltmenin planlarını yapıyor.

"DEPREM"E HAZIR OLUN"

CHP kulislerinde İstanbul'da mevcut 13 ilçeden sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın durumunun netlik kazandığı konuşulurken, "İstanbul depremine hazır olun" yorumları yapılıyor. Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş gibi CHP'nin kaleleri olarak görülen ilçelerde de isimlerin değiştirilmesi gündemde. Zira partide bu ilçeler için, "Yüzde 45-50 ile aldığımız yerlerde oyumuzun yüzde 60 hatta yüzde 70'lere çıkabildiği görülüyor. Bu yerel seçimde en başarılı adayı getirerek, en yüksek oy ile kazanmak istiyoruz" değerlendirmesi yapılıyor. İstanbul'un ilçeleri için adaylar Ocak ayında yapılacak PM toplantısında belirlenecek. CHP'deki çalışmalara göre Adalar, Sarıyer, Kartal gibi bazı ilçelerde partinin oyu düşüşe geçti.

KILIÇDAROĞLU'NUN GERİSİNDE KALDILAR

CHP'de yapılan çalışmalarda belediye meclisindeki oylar, başkanın aldığı oylar ve Kılıçdaroğlu'nun 2009 yerel seçim oyları da masaya yatırıldı. İstanbul'daki ilçelerin neredeyse tamamında Kılıçdaroğlu'nun oyunun ilçe belediye başkan adayının oyundan fazla olduğu ortaya çıktı. Bu durumda CHP kurmayları, "Demek ki bu potansiyel var, doğru adaylarla bu oyu alabiliruz" yorumunu yapıyor.

İstanbul değerlendirmelerinde Beylikdüzü örneği de masaya yatırıldı. Beylükdüzü belediye meclisi seçimlerinde CHP'nin birinci parti olmasına karşın başkanlığı AKP kazanmıştı. CHP kulislerinde aday doğruluğuna örnek olarak Beylikdüzü örneği gösteriliyor.

Edinilen bilgiye göre CHP ön seçim yaptığı 17 ilçenin birçoğunda sandıktan birinci çıkan adayı koymayacak. CHP'nin şu anda elinde Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri ve Şişli ilçeleri bulunuyor. Bu ilçelerin korunması hedeflenirken, Sarıgül'ün getireceği rüzgarla Beylikdüzü, Beyoğlu, Beykoz, Çekmeköy, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenyurt, Eyüp, Tuzla ilçelerini de CHP'ye katmanın hesapları yapılıyor.

İstanbul'da Başbakan Erdoğan'ın da evinin bulunduğu Üsküdar'da CHP özel bir çalışma yapma planlıyor. AK Parti'nin 2009'da 113 bin, CHP'nin 87 bin oy aldığı ilçede yapılması planlanan özel çalışma ile "kazanılamasa bile" AK Parti'yi rahatsız edecek bir oy oranına ulaşılması hedefleniyor.

"ANTALYA'YA ADAY DEĞİLİM"

Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı iddia edilen, Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, dün yaptığı yazılı açıklamda, "Bir süredir, 2014 yerel seçimlerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi için CHP'den aday adayı olduğuma dair kamuoyunda bir beklenti oluşmuştur. Aday adayı olduğum veya önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın adayı olduğum haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bana bu konuda teveccüh gösteren seçmenlerime ve partililerime teşekkür ederim" dedi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 2
  • efe eren 10 yıl önce Şikayet Et
    Kartal'ı merak ediyorum. Kartal'da mevcut belediye başkanı ile devam edecek mi çok merak ediyorum. Geldiğinden beri Kartal'a çivi çakmayan, Kartaldan belediye başkanı seçilip paraları nevşehire otele yatıran, adalara yatıran, localara yatıran bir başkanla CHP yoluna devam ederse de hiç şaşırmam. Ne de olsa CHP..
    Cevapla
  • istanbulli 10 yıl önce Şikayet Et
    Matematik hesabı yapamayan kılıçtaroğlu. Şu an seçim olsa Kartal ve Maltepe ilçelerinde AK Parti 1. parti olarak gözüküyor. kılıçtaroğlu sabah akşam ne içiyor merak ediyorum....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap