Kışanak: Sorumlusu AK Parti ve Türkiye olur

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Suriye'de yaşayan Kürtler'in Cenevre 2 toplantısına katılması gerektiğini, bunun gerçekleşmemesi halinde sorumluluğun AK Parti hükümeti ve Türkiye'ye ait olacağını öne sürdü.

Kışanak: Sorumlusu AK Parti ve Türkiye olur
Kışanak: Sorumlusu AK Parti ve Türkiye olur
GİRİŞ 18.01.2014 17:19 GÜNCELLEME 18.01.2014 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BDP, Diyarbakır'da, Suriye'de yaşayan Kürtler'e destek için 'Kürtler Cenevre 2'de yer almalıdır' sloganıyla miting düzenledi. İstasyon Meydanı'ndaki mitinge BDP Diyarbakır Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın yanı sıra, milletvekilleri Nursel Aydoğan, İbrahim Ayhan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Abdullah Öcalan lehine sloganlarının atıldığı mitingte yüzleri kapalı iki kişi sahnenin önüne Öcalan'ın fotoğrafını astı.

Gültan Kışanak, Diyarbakır'ın Kürt halkı ve 'Kürdistan' olarak nitelendirdiği bölgenin direnişin kalbi olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

"Yıllardır bu meydanda sayın Öcalan'a olan sevgi, saygınızı dile getiriyorsunuz. Umut ve mücadele ediyoruz ki bu hasret artık sona ersin. Amed (Diyarbakır'ı kast ediyor) Kürt halkı önderi Sayın Öcalan ile buluşsun. Bu mitingi Rojava halkının özgürlüğü için yapıyoruz. Rojava'da halkımızın kimliğini yok saydılar, ama halkımız örgütlendi ve son 3 yıldır, bir devrim yaratıyor. Buradan Rojava devrimini selamlıyoruz. Halkımız 7'den 70'e kadını ve erkeği ile ülkesini savundu. Bir halk olarak kendisine özerk yönetim imkanı yarattı. Sizlerin huzurunda Rojava devriminde emek veren, direnen ve şehit düşen tüm devrimcileri buradan saygı ile selamlıyorum. Bizler ve tüm dünya; bir halkın öz savunmasının ne kadar önemli olduğuna tanıklık etti. Kürt halkı kendisini savunabilecek ve koruyabilecek güçtedir. Rojava halkı kendi özgürlüklerini ve anayasasını oluşturdu. Suriye ve Ortadoğu'nun kurtuluşunu örnek alın. Suriye'de yıllardır korkunç bir savaş yaşanıyor. Yaktılar, yıktılar ve bombaladılar. Kürt halkının demokratik felsefesi sayesinde Suriye'de yakılmamış bir tek Rojava Kürdistanı kaldı. Diyoruz ki; bunu örnek alın. Bugün Cenevre'de toplantı yapacak ve Suriye'nin geleceğini tartışacaklar. Suriye'ye özgürlük istiyorsanız önce Kürtler'i çağırıp dinleyeceksiniz. Yüksek Kürt Konseyi'ni kabul edin, size nasıl bir ülke kurulacağını göstersinler. Toplantıya hala bir davet olmadı."

Kışanak, dünyanın egemen güçlerinin Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiğini, cetvelle çizilen bu suni sınırların anlamını yitirdiğini, bölgede demokratik bir yapı inşa edileceğini söyledi. Gültan Kışanak, Kürt halkının 21'ici Yüzyıl'da özgürlüğünü yaşacağını, bunun önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini ileri sürerken şöyle dedi:

"Ey Avrupa ülkeleri, ey BM, artık Kürt halkının iradesini kabul edin ve çözüm arayışına girin. Bunu yaparsanız tüm insanlık kazanacak. Aksini Kürt halkına dayatamazsınız. Kabul etseniz de etmeniz de Rojava'da özerk demokratik Kürdistan kuruldu. Türkiye'nin de AKP'nin de yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yüksek Kürt konseyi ve PYD her gün diplomatik görüşmeler yapıyor. Özgürlük kanallarının açılması için çaba sarf ediyor. Ama hemen arkasından Davutoğlu gittikleri ülkeleri geziyor ve 'Kürtler'i bu toplantıya (Cenevre ) çağırmayacaksınız' diyor. Amed halkına söylüyoruz; eğer Cenevre 2 toplantısına Kürtler katılamazsa bunun sorumlusu AKP hükümeti ve Türkiye'dir. Bunun hesabını AKP'ye halk sorar."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • fatih yucel 10 yıl önce Şikayet Et
    ya allah aşkına. bu tayyip kiminle uğraşsın abd ilemi israillemi haşhaşiler ilemi avrupa ilemi esed ilemichp ilemi mhp ilemi pkk ile mi bdp ilemi istanbul sermayesi ilemi faiz lobiylemi küresel sermaye ilemi medya ilemi yawwwww her yerde pusu heryerde vatan haini tayyip erdoğan allah sana yardım etsin allah seni muvafak etsin bu şer güçlerine karşı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!