'Yedi sülalesinden hesap soracağım'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi ihanete sürüklemeye çalışan kim varsa hesap soracaklarını söyledi.

'Yedi sülalesinden hesap soracağım'
'Yedi sülalesinden hesap soracağım'
GİRİŞ 01.02.2014 20:46 GÜNCELLEME 01.02.2014 22:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu demokratik açılımı hazırlayan, Türkiye'de buna uygun paketler hazırlayarak, hukuki kılıf arayan ve bu ihanete doğru Türkiye'yi sürüklemeye çalışan kim varsa, Cenab-ı Allah iktidar nasip ettiğinde, yedi sülalesinden bu hesabı soracağım" dedi.

Denizli'nin Çal ve Güney ilçelerinde partisinin belediye başkan adaylarının seçim bürolarının açılışına katılan Bahçeli, Güney'deki konuşmasında, son zamanlarda Abdullah Öcalan'a ziyaretlerin başladığını belirtti.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Oslo'dan günümüze gelen süreç içerisinde neredeyse genel affa götürecekler. Dağdaki eşkiyalar, şehirlere indi. Bir partisi varsa iki parti oldu. İki partinin de anası PKK. Bunlar şimdi Güneydoğu Anadolu'da. Başbakan geldiğinde yanınızda telefonla arasın, Hakkari Valisi ne yapıyor, bir sorsun bakalım. Hakkari Valisi, odasından çıkamıyor. Emniyet müdürlerinin, emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetler mensuplarının eli ayağı bağlanmış, 'bunlara dokunmayacaksınız' diyor ve PKK denilen zavallılar, vatana ihanet eden insanlar, sokağa hakim olmuş, esnaf kardeşlerimden vergi adına haraç topluyor. Şimdi bunlar, aynen Suriye'de olduğu gibi, Batı Kürdistan'ın özel yönetimi gibi, Diyarbakır'da ve etrafındaki 15 ilde Kuzey Kürdistan özerk yönetimi için gayret gösteriyor. Bir ses sanatçısı getiriyor, Barzani'yi davet ediyor, Diyarbakır'da ilk defa Kürdistan tabirini kullanıyor. Allah'tan kork, o kadar şehidimiz var. Bölücü terörün siyasallaşarak Güneydoğu Anadolu'da yapılanmaya müsaade eden demokratik açılım zırvası... Bu demokratik açılımı hazırlayan, Türkiye'de buna uygun paketler hazırlayarak, hukuki kılıf arayan ve bu ihanete doğru Türkiye'yi sürüklemeye çalışan kim varsa, Cenab-ı Allah iktidar nasip ettiğinde, yedi sülalesinden bu hesabı soracağım."

"Kuzey Kürdistan" olarak anıldığını ifade ettiği illerin, 144 bin kilometrekare toprağı bulunduğunu kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yani 780 bin kilometrekare toprağımızın 144 bin kilometrekaresi, PKK'nın hakimiyet alanı olarak ifade ettiği illerimizdir. Burada 8 milyon 640 bin nüfus var. Önümüzdeki seçimde aldıkları oy siyasi yönden Kürt kimliği olarak ifade edileceği için dünya kamuoyuna bağıracaklar; 'İşte burası şu kadar Kürdistan'dır. Oy verdikleri için burada bu kadar Kürt yaşıyor, burada bu kadar toprak var. Öyleyse egemenlik hakkımızı istiyoruz. Egemenlik hakkımızın birinci aşaması özerk, ikinci aşaması federal, en sonunda da bağımsız Kürdistan.' Bunlar bu oyunla Başbakana diyorlar ki, 'Oslo'dan beri bizimle anlaştın, bunları bunları yaptın, demokratikleşme paketinin artık gerisini de tamamla. Biz de Suriye'deki gibi bağımsız bir Kürdistan Özerk Yönetimini kurmaya hazırız'. Başbakan işte bunlara da 'eyvallah' demek mecburiyetinde. Eğer bu böyle devam ederse, ülke bölünmeye gider. Ama MHP olarak, ne bir vatandaşımızı ne bin yıllık kardeşliğimizi ne bir taşımızı, toprağımızı kimseye vermeye taraftar değiliz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    şimdiki kırmızı pantolonlu küpeli ergen mehepeliler bilmiyorlar mehepenin yıllar önce iktidar olduğunu. girip googleden araştırın bakın mehepeniz ne yapmış ülkeye.öyle mehepe bürolarında beyinlerinizi yıkayıp sizi kandırıp ortalığa salıyorlar
    Cevapla
  • kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    sen önce ecevitle iktidar olduğundaki o ağıııır ekonomik çöküşün hesabını ver . ver ki çıkabilirsen temize çıkasında sonra bu iktidardan hesap sormaya yüzün olsun.bunlar bildiğin yeşilçam aktörleri gibi,'nasarım keserim ulen' gibi laflar etmekle devlet yönetmeye talip olunmaz...
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    23 bankanın batma ve milyarlarının hesabını kim verecek ?. senin başbakan yardımcısı olduğun zaman yaşanmadımı bunlar Bahçeli ? İktidara gelmeyi aklından çıkar önce !
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    bi öylesin bi böyle. geçen gün sokaklara inmeyin sandıka gidin sokaklarda kavga ile olmaz bu işler sandıkta olur gibi açıklamalarını duydum afferin bunlar düzeliyor dedim ama bugün gene tersten kalktığın belli yada yine sana veren metnin ön okumasını yapmamılsın biliyoruzki senin önüne gelen metinde pkk yı övücü bişey yazsa bile okuyorsun yaw insan bi önce okur hele bu metinde neler var diye:))
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    hahahahah yaw bahçeli yeter çocuklar bile senden daha doğru ve bilinçli konuşuyor yemin ederim. iktidara gelirsem hesap soracam diyorsun bir kere senin iktidar olman hayaldende öte kaldıki senin iktidar olabilme gibi bi çaban yok iktidar olmak isteseydin iktidar olmanın yolunun kürtlerden geçtiğini bile bile kürtlere hakaret ediyorsun dillerine saygı göstermiyorsun onuda geçtim iktidar olsan uçak korkun var onuda geçtim iktidar olsan konuşma kabilyetin yok onuda geçtim iktidar olsa yine sadece yandaşını zengin edip bankaları soyup kaçacaksın onuda geçtim sen iktidar olamazsın bunu sende yandaşında biliyor ama gaye yüzde 12 lik kesime göre konuşmak yedisülalesi diyorsun ama zenin bi zürriyetin yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
36 bin sağlık personeli alınacak!