Şimşek: Bu seçim çok önemli çünkü...

Maliye Bakanı Şimşek,"Bu seçim, çözüm sürecinin geleceği açısından çok önemli. 'Çözüm süreci' demek, 'cenazelerin gelmemesi' demektir" dedi.

Şimşek: Bu seçim çok önemli çünkü...
Şimşek: Bu seçim çok önemli çünkü...
GİRİŞ 23.02.2014 19:02 GÜNCELLEME 23.02.2014 19:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muş'tan karayoluyla Kozluk ilçesine gelen Şimşek, partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek, bir süre partililerle görüştü. Daha sonra Batman'daki seçim lokalinin açılışına katılan Şimşek, partilileri Kürtçe selamladı.

Şimşek, yerel seçimin Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu seçimde Türkiye'nin gelecek çeyrek asrının kaderinin belirleneceğini kaydetti.

Geçmişteki bütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep sorun ve karışıklık yaşandığını dile getiren Şimşek, "Ya darbeler oldu veya birileri empoze edilmeye çalışıldı. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde gördüğünüz gibi karşımıza 367 krizi çıkartıldı. İlk defa cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Bunu da sağlayan AK Parti hükümetidir" ifadesini kullandı.

"Bu ülke terörle mücadeleye en az 350 milyar dolar kaynak ayırmış"

Şimşek, yerel seçimin çözüm süreci, istikrar ve gelecek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci' demek, 'kardeşliğimizin pekişmesi' demektir. Bu seçim, çözüm sürecinin geleceği açısından çok önemli. 'Çözüm süreci' demek, 'cenazelerin gelmemesi' demektir. Çözüm süreci, '30-40 yıldır neredeyse 35-40 bin cana mal olan ve ekonomik karşılığı olmayan büyük bir kaybın sona ermesi' demektir. Bu ülke terörle mücadeleye en az 350 milyar dolar kaynak ayırmış. Şimdi Başbakanımızın liderliğinde  'bu kaynaklar artık kalkınmaya harcansın' diyoruz. Dolayısıyla çözüm süreci aslında bir anlamda 'iş ve aş' demektir."

Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar için de ilham kaynağı

Şimşek, çözüm sürecinin aynı zamanda Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar için de ilham kaynağı olduğunu belirterek, karmaşık etnik sorunu daha çok özgürlükle, daha çok demokrasiyle çözme çabası olduğunu sözlerine ekledi.

Şimşek, konuşmasının ardından lokalin açılışını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Dogukan Batuhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu secim onemli. Memleketi sattiniz.TSK yi , referandumla hapsettiniz.Ic dusmanlara karsi savunur cumlesini cikarttiniz,adamlarin elini kolunu bagladiniz.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKANIM,BUNLAR ÇÖZÜM İSTEMİYOR,ÖZERKLİK FALAN İSTİYORLAR.. Vallahi bunların niyeti bozuk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...