Kurtulmuş: Biz din adına fetva vermeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz bir siyasi partiyiz, biz yerimizi yurdumuzu biliriz. Bir siyasi parti olarak ahkam kesmeyiz, din adına fetva vermeyiz, böyle ne hakkımız olabilir ne de böyle bir şey haddimizedir" dedi.

Kurtulmuş: Biz din adına fetva vermeyiz
Kurtulmuş: Biz din adına fetva vermeyiz
GİRİŞ 13.03.2014 19:03 GÜNCELLEME 13.03.2014 19:03

Kurtulmuş, partisinin Fatsa İlçe Teşkilatı'nın Kültür Sarayı'nda düzenlenen genişletilmiş danışma meclisi toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yönetilemez hale gelmesini isteyenlerin, sokak olaylarının daha da artmasını istediklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Biz siyasetçiler olarak birbirlerimizin rakipleriyiz, düşmanı değiliz. AK Parti, CHP, MHP, efendim BDP, başka partiler, bunların hepsi olarak biz birbirimize düşman değiliz. Rekabet içindeyiz. Bu rekabetin dilinde konuşmamız lazım. İşte Fatsa Belediye Başkan adayımız Hüseyin Anlayan benim projelerim bu diyor. Bir başkası da çıksın desin ki 'arkadaş bunu söylüyorsun, bu projelerin şurasında şu yanlışlık var, benim projem de bunlar' desin. Başımızın üstünde yeri var. Terörü çözmek için 'biz sizin bu projenizi beğenmiyoruz, biz başka proje teklif ediyoruz' diyeni duydunuz mu? Bunlar söylenmiyor. Maalesef siyaset alanında AK Parti'nin sırtını yere getiremeyeceğini bilenler siyasetin dışına, gayrimeşru yollara çıkarak Türkiye'ye zarar vermeye gayret ediyorlar."

"Bir dini cemaatin bir siyasi parti gibi davranmasını doğru bulmayız"

Kurtulmuş, bir siyasi parti olarak kapılarının, ilkelerini benimseyen herkese açık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki tane farklı din yorumu mücadele ediyor, böyle bir şey yok. Biz bir siyasi partiyiz, biz yerimizi yurdumuzu biliriz. Bir siyasi parti olarak ahkam kesmeyiz, din adına fetva vermeyiz, böyle ne hakkımız olabilir ne de böyle bir şey haddimizedir. Biz nasıl dini alanda herhangi bir şeye karışmıyorsak, yani ahkam kesmiyor, fetva vermiyorsak, herhangi bir dini cemaatin de bir siyasi parti gibi davranmasını doğru bulmayız. Biz parti gibi davranacağız, cemaatler, sivil toplum kuruluşları, cemiyetler de onlar da kendi usullerinde davranacak. Böyle olursa problem yok. Olmazsa olur problem. Hangi hükümet olursa olur, daha doğrusu milletin iradesine sahip çıkan hangi hükümet olursa olur."

Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında ayrıca bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi, esnaf ziyaretinde de bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle