Mustafa Destici'den AB'ye eleştiri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bir basın toplantısı yaptı.

Mustafa Destici'den AB'ye eleştiri
Mustafa Destici'den AB'ye eleştiri
GİRİŞ 16.04.2014 13:45 GÜNCELLEME 16.04.2014 13:45

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerin ardından ilk yurt dışı gezisini Avrupa'ya yaptıklarını belirterek, Avrupa'nın başka milletlere tanıdığı hakları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanımadığını söyledi. BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkez binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yerel seçimlerden sonra ilk yurt dışı gezisini Avrupa'ya yaptıklarını belirterek, "Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın problemlerinin hemen hemen hiçbirisinin çözülmemiş olduğunu görüyoruz. Fransa'ya gittiğinizde Kuzey Afrika vatandaşına tanınan haklar henüz bizim ülkemizin vatandaşlarına tanınmış değil. Havaalanında daha giriş kapısında Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin hangi noktada olduğunu görüyorsunuz" diye konuştu.

Başta Almanya olmak üzere çifte vatandaşlık konusunun önemli problem oluşturduğunu belirten Destici, "Avrupa'da diğer bütün ülkelerin vatandaşları belli hakları alıyorlar, ama nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına gelince bu haklar verilmiyor" dedi.

Eğitim meselesinin de Avrupa'da sorun olduğundan bahseden Destici, "Türkçe bir eğitim hiç bir ülkede temel hak olarak verilmiş değil. Hatta seçmeli olarak bile bu hak verilmiyor. İçeride bunu bize kendi vatandaşlarımıza dayatanlar maalesef orada, bir başka ülkenin vatandaşına bile bu hakkı vermiyor. Türklere vermiyor ama Japonlara bu hakkı Almanya veriyor, başka ülkelerin vatandaşlarına veriyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler