Efkan Ala'dan Zaman'ın haberine sert cevap

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kendisinin ağzından Zaman gazetesinde yer alan haberlerle ilgili sert bir açıklama yaptı:

Efkan Ala'dan Zaman'ın haberine sert cevap
Efkan Ala'dan Zaman'ın haberine sert cevap
GİRİŞ 16.07.2014 13:40 GÜNCELLEME 16.07.2014 13:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın AK Parti Üniversite Gençliği ile yaptığı sohbette ifade ettiği görüşlerin, paralel yapı ve uzantılarınca bilinçli şekilde mecrasından saptırıldığı ve iftira kampanyasına dönüştürüldüğü belirtilerek, Ala'nın konuşmasında tevazunun ehemmiyetini dile getirdiği, başarıların ancak Allah'ın yardımıyla olduğunu vurguladığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ala'nın İstanbul Eyüp Sultan'da AK Parti Üniversite Gençliği ile yapılan sahur programına katıldığı hatırlatıldı. 

Ala'nın burada ifade ettiği görüşlerin, paralel yapı ve uzantılarınca bilinçli şekilde mecrasından saptırıldığı bir iftira kampanyasına dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, Ala'nın ifade ettiklerinin, Türkiye'deki siyasi gelişmeler, dini özgürlüklerin kazanılması, gençlerimize İslam dininin tevazuya verdiği önem ve bu bağlamda örnek teşkil etmesi için Hz. Muhammed'in hayatından aktarılan hususlar olduğu vurgulandı. 

Buna rağmen ifade edilenlerin açık ve net bir şekilde çarpıtılarak bilinçli bir dezenformasyon çalışmasıyla kamuoyunun yanıltılmak istendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bu dezenformasyonu yapanlar, siyasi hesaplarını dini istismar ederek meşrulaştırmak için Efendimizi haşa kamyona bindirenler, sazlı sözlü eğlencelerine katıldığını alenen ifade edenlerdir. En kutsal değerlerimizi, ticaretten siyasete her alanda araç olarak kullanmaktan çekinmeyen bu müflis zihniyetin yaptığı dezenformasyon bir hezeyandan ibarettir.

Sayın Bakan gençlerle yapılan sahur programında, AK Parti döneminde dini alanda sağlanan özgürlükleri ve kaldırılan yasakları anlatmış, bu meyanda sağlanan Siyer-i Nebi'nin okullarda ders olarak okutulması imkanının önemini ifade etmiştir. Tevazunun ehemmiyetini dile getirdiği konuşmasında Sayın Bakan, bu başarıların da ancak Allah'ın yardımıyla olduğunu vurgulamıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • cenkolmez 9 yıl önce Şikayet Et
    sallallahü aleyhi vesellem. Peygamber efendimizin ismini yazarken sallallahü aleyhi vesellem neden yazmıyorsunuz bir türlü anlayamıyorum
    Cevapla
  • JUSTİCE 9 yıl önce Şikayet Et
    peygamberler insandı. hata yapma durumları vardı ancak uyarılma yüzünden günaha dönüşmezdi bu haşhaşiler kamyonete bindirip sazlı çalgılı olimpiyata getirmenin hesabını versin önce
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah biliyor ya.... Cemaatin samimiyetine inanmadığım gibi sizin de samimiyetinize inanmak gelmiyor içimden. Bir ayete besmele ile başlanır. Dini konularda konuşmaya başladığınızda bir acemilik, gösteriş hissediyorum. Allahu alim.
    Cevapla
  • yavuz terzi 9 yıl önce Şikayet Et
    mesele cemaat değil. cemaati biz desteklemiyoruz. ama sayın bakan sizin ağzınızdan çıkan cümleleri dinledik. Allahu Teâlâ'nın tamamen kuran ahlakı ile yarattığı başımızın tacı Hz. Muhammed sav. me "Mekke'ye girince muhtemelen kendine pay çıkardı ve gururlandı". sözünü avam halktan birisine söyleyebilirsin. ama Allah'ın sevgilisine söyleyemezsin. çünkü o bütün beşeri kötü hasletlerden münezzeh olarak yaratılmıştır.
    Cevapla
  • ali özel 9 yıl önce Şikayet Et
    Cetin ceviz e cevaben. ben cemaati savunmuyorum onlar zaten almış başını gidiyor...Allah davasının arkasına saklanıp İslamiyeti her kim kirletiyorsa muhakkak ki Rabbim hesabını sorar...kimin haklı kimin haksız olduğunu büyük hesap günü görülecektir... Demek istediğim şu doğru olmayana doğru demek Müslüman insanın yapacağı şey değil..... Rabbim bizi öyle olanlardan ve öyle olmaktan korusun....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler