"İhsanoğlu seçilirse Ortadoğu'ya barış gelir"

Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa Ortadoğu'ya barış gelecek, Ortadoğu'da kan akmayacak" dedi.

"İhsanoğlu seçilirse Ortadoğu'ya barış gelir"
"İhsanoğlu seçilirse Ortadoğu'ya barış gelir"
GİRİŞ 02.08.2014 19:55 GÜNCELLEME 02.08.2014 19:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yazıcık beldesinde düzenlenen kır pikniğinde yaptığı konuşmada, "Buraya ilk kez geliyorum, inşallah, bir başka şenliğinize başbakan olarak gelirim. Şenliğe yurt dışından gelenler de var. Onlara söyledim; kesinlikle oyunuzu kullanın, gümrük kapılarında mutlaka oyunuzu kullanın, hepinizin oy kullanmasını istiyorum. 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Ne için? Recep Tayyip Erdoğan'a ders vermek için" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının yüce bir makam olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O koltuğa oturacak kişinin geçmişinin temiz olması, öfke dilini kullanmaması, 76 milyon vatandaşa eşit mesafede olması, bilge kişi olması, yüreğinde insan sevgisi olması lazım. O makamda oturacak kişinin düzgün, dürüst, namuslu olması lazım. O nedenle hepimize görev düşüyor. Ülkeyi bölenden, vatandaşını ayırandan, vatandaşını tekmelettirenden  cumhurbaşkanı olmaz. Vatandaşına 'al ananı da git' diyendencumhurbaşkanı olmaz. Dini siyasete alet edenden cumhurbaşkanı olmaz. O nedenle söyledim, bize görev düşüyor. Bana da görev düşüyor. Evliya Çelebi gibi geziyorum. Türkiye'nin her yerine gideceğim ve gitmek benim görevim. Bana görev düştüğü kadar size de görev düşüyor. Siz de çalışacaksınız, siz de sandığa gideceksiniz. Seçeceğimiz kişi başbakan değil, cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bayrağımıza sahip olan bir kişiyi, bayrağı temsil eden birisini seçeceğiz. Oraya oturacak kişinin kullandığı dilin bir ağırlığı olmalı. Ortadoğu'yu görüyorsunuz, Müslüman kanı akıyor. Ortadoğu'yu yaşıyoruz. Gazze'de kan akıyor ama kimse gelip Türkiye'ye 'gelin bizim bu derdimizi çözün' demiyor."

"En büyük gücüm sizsiniz, size güveniyorum"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa adım gibi biliyorum Ortadoğu'ya barış, huzur gelecek, Ortadoğu'da kan akmayacak. O nedenle diyorum ki hep beraber çalışacağız. Birlikte çalışacağız, birlikte güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Huzurlu yaşayan bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, kimsenin kimseyi öteki olarak görmediği bir Türkiye, inancı ne olursa olsun kimliği ne olursa olsun aynı coğrafyada aynı havayı teneffüs ederek barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye, bunun mücadelesini veriyorum. En büyük gücüm sizsiniz, size güveniyorum. Beraber çalışacağız. Türkiye'nin sorunlarını beraber çözeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek ben üstüme düşen görevi, siz de üstünüze düşen görevi yapmış olacaksınız."

Güzel bir Türkiye inşa etme hedefinde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Hanımlar size söylüyorum, bakın bugün bir araya geldiniz, huzur içerisinde bir şenlik düzenliyorsunuz, eğer bunlar, devleti tüm kurumlarıyla ele geçirirlerse bir dikta yönetimini kurarlarsa emin olun siz huzur içinde şenlik yapamayacaksınız" ifadesini kullandı.

"O, milletin adayı değil"

Cumhurbaşkanı seçiminde herkese görev düştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Düzgün, namuslu, dürüst bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım. Diyorlar ki 'Erdoğan'a en çok kadınlar destek veriyor.' O tablo değişti, kadın düşmanı olandan birisi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Kadın erkek eşitliğine inanmayan birisi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Sandığa gideceksiniz, temiz bir insanı, bilge insanı, dürüst bir insanı seçeceksiniz. Biz, bir şey daha yaptık, 9 parti anlaştık. Her partinin görüşü farklı, her partinin görüşü farklı ama düşündük dedik ki 'bir cumhurbaşkanı adayı seçelim, demokrasi kazansın.' Birisi diyor ki 'ben milletimin adayıyım.' Düne kadar millete küfür ediyordun ne zaman milletin adayı oldun. O, Adalet ve Kalkınma Partisi derin devletinin adayıdır, gestaponun adayıdır, istihbarat devletini kurdular, onun adayıdır. O, milletin adayı değil.",

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • abdulmetin 9 yıl önce Şikayet Et
    Tutarlılık yok.... Hani size göre ortadoğu bir bataklıktı. O yüzden ortadoğuya ilişmemek gerekiyordu. Ortadoğudan konuşmamak, ortadoğuya karışmamak gerekiyordu. Ekmeleddin nasıl barış getirecek ortadoğuya? Okus pokusla mı? Bir kerede mantıklı konuşun. Çocukları bile inandıramazsınız kendinize.
    Cevapla
  • Ali BAYER 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin geçmişiniz belli.. :))) hahaha
    Cevapla
  • TEOMAN BEY 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah CHP den ve MHP den razıolsun. Ey kemal Kılıcdaroğlu : yahu kendini bile inandıramayacağın bir şeye milletin inanacağını mı sanıyorsun. valla çok güldüm... biz ekmelettin beyi dizi film gibi ailecek gülerek izliyoz her gün... allahtan böyle bir aday çıkartmışsınız... evde kahvede işde tek eğlencemiz gafları... Allah chpden Mhpden razı olsun...
    Cevapla
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur.... Onun adı K. Kılıçdaroğlu!
    Cevapla
  • stuvv 9 yıl önce Şikayet Et
    tek bir mantıklı demec ver ne olur... bir kerede mantıklı konuş ne olur yaaa... ortadoğuda akan kanı bu muslukdan akan su zannediyor hemen kesilecek ne olacak ekmellettin geldi artık duralım yoksa bizi oyar mı?. dicekler ne olacakta herşey güllük gülüstanlık olacak açıklasana.. bunları milletin gözünün içine bakıp da söylüyorya nasıl bir ruh halidir anlamadım..birde bu konuşunca alkışlayanlar da var ya gelde yazı yaz şimdi.. iptal oluyom fikir krizine giriyom kekeliyom yutkunamıyom .. inanın kamyon çarpmışa dönüyom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler