Serter: CHP tarihinde bir ilk olmuştur

CHP'deki kurultay tartışmaları devam ederken Nur Serter'den yeni bir açıklama geldi.

Serter: CHP tarihinde bir ilk olmuştur
Serter: CHP tarihinde bir ilk olmuştur
GİRİŞ 13.08.2014 17:51 GÜNCELLEME 13.08.2014 17:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çağrılarının parti tabanından çok fazla destek aldığını belirterek, "Arzu edilen Genel Başkan'ın kendi çağrısıyla bir kurultay toplanmasıydı ancak bu olmayacak gibi görünüyor. Delegelerin bu konuda harekete geçeceğine inanıyorum, bu konudaki çabamız sürecek" dedi.

NUR SERTER: TARİHTE BİR İLK OLMUŞTUR

"Genel Başkan, milletvekili yaptığı isimlerin, kendi hükümlerine kayıtsız şartsız uymalarına yönelik bir anlayışı yansıtmıştır. Sürekli demokrasi söylemleriyle yola çıkan, 'yeni CHP' diyen bir Genel Başkan'ın parti içinde açık bir seçim başarısızlığından sonra, kurultay çağrısı yapan milletvekillerini tehdit etmesi, tarihte bir ilk olmuştur. Sayın Genel Başkan aday belirlerken risk aldığını açıklamıştır, risk alan bir kişi sorumluluğu da almak durumundadır. Bunun gereği bu demokratik taleplere kulak vermek, bu başarısızlığın üstüne örtü örtmemektir."

"İhsanoğlu'na oy istememiz ne kadar inandırıcı olurdu"

Alanlarda çalışmadıklarına yönelik eleştirileri de hatırlatan Serter, adaya imza vermeyen milletvekillerinin Genel Kurul'da görevlendirildiklerini bildirdi.

Serter, "Varsayalım ki görevlendirilmedik ama bizim imza vermeyen milletvekilleri olarak oy istememiz ne kadar inandırıcı olurdu. Bize iki yüzlü bakarlar mıydı bakmazlar mıydı? Biz sustuk, aleyhte bir tek söz etmedik, hiçbir vatandaşa da telkinde bulunmadık" diye konuştu.

Alınan oyun, 14 partinin aldığı oyun 9 puan altında kaldığını hatırlatan Serter, bu duruma sessiz kalmalarının ise CHP'nin tarihini, kendilerini inkar etmeleri anlamına geleceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • enver kaymakçı 9 yıl önce Şikayet Et
    Çare ikna odaları!. Nur Hanım yola gelmeyen delegeleri ikna etmek için ikna odalarını yeniden işletmeye açmalıdır.İmza vemeyen delegeler en fenni usullerle ikna edilmelidir!
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    o istifa etmiyorsa sen edeceksin. yada böyle gelip böyle biteceksin ne anyaya geliyonuz ne konyaya inatci olmayin Rabbimin buyruguna diz cökün tevbe edin
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    CHPde herkes Millet vekilliğinden korkuyor bana birşey olmasında, ne olursa olsun diyorlar !. Kılıçdaroğluda biliyor bunu, ve istifade edip kendi lehine kullanıyor !
    Cevapla
  • Hain Kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    uzmeyin kemalcigimi.... o da kendi capinda birseyler yapti, kazanamadi, kendi hesaplarina gore cok bile oy aldi... hakkaten! Daha istiklal marsini bile bilmeyen parasut adaya, dile kolay, %38 aldirdilar (ne diyeyim ben bu %38'e simdi, neyse o ayri mesele)... fazla uzerine gitmeyin bak bu kez kendini eve degil, ormana magaraya daga atar bir daha izini bulamazsiniz...
    Cevapla
  • nurcan kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    muharrem ince. ikiyüzlü mü demek istedi abla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez