Kılıçdaroğlu'nun ''ikiyüzlü'' çıkışı çok kızdırdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığı için imza atan ama oy vermeyen 200 delege için ‘ikiyüzlü’ demesi muhalefeti kızdırdı.

Kılıçdaroğlu'nun ''ikiyüzlü'' çıkışı çok kızdırdı
Kılıçdaroğlu'nun ''ikiyüzlü'' çıkışı çok kızdırdı
GİRİŞ 11.09.2014 06:33 GÜNCELLEME 11.09.2014 06:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultayda kendisine imza verip sandıkta oy vermeyen delegelerin davranışını ‘ikiyüzlü’ olarak nitelendirmesi ve ‘kendisine oy vermeyen bu kişilerin belediye meclisi üyesi olamayanlar’ olarak değerlendirmesine parti içinden tepki geldi.

Star'ın haberine göre; CHP’nin 5-6 Eylül’deyaptığı kurultayında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için 944 delege imza vermesine karşın sandıkta 740 delegenin oyunu alması tartışılırken, Kılıçdaroğlu’nun bu delegelerle ilgili  “ikiyüzlü” yorumu yapması muhalefeti kızdırdı.

İnce’den zehir zemberek tepki

 Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki rakibi Muharrem İnce de “Bana oy verenleri aşağılıyor. Yani ‘koltuk için oy vermediler’ diyor. Peki Sayın Genel Başkan, milletvekilleri ve parti meclisinin oy kullandığı sandığa bak da önce kimin koltuk için oy kullandığını daha rahat görürsün. Bu delegeyi, seçmeni aşağılamaktır. Makarna, kömür veriyorlarmış insanlar da oylarını AK Parti’ye veriyormuş. Bunu söyleyen, aşağılayan mantıkla, delegeyi aşağılayan mantık aynı mantıktır. Kimse partinin delegesini aşağılayamaz. Neden iki yüzlü olsunlar? Zorla genel başkan yardımcısı geldi, insanlardan zorla imza aldı. O baskıyı ona yapanlar iki yüzlü.”

Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Kulkuloğlu, “Kimin ne oy verdiğini bilmiyor ki insanları suçlayabilsin. 204 imzanın oya dönüşmemesinin gerekçesini kendi yönetim kadrolarında araması gerekir” dedi. Bütün il yönetimlerine talimat verilerek, delegelerin tek tek aranarak, ‘bu listeler komple imzalanacak’ diye baskı yapıp  imzaların toplandığını belirten Kulkuloğlu, “Delegeyi rahat bıraksalardı 740 imza verip, 740’ı oy verirdi. Genel Başkan bunun hesabını delegelerden değil, delegeyi bu hatayı yapmaya zorlayan, imza baskısı kuran genel merkez yönetim kurulu üyelerinden yani MYK üyelerinden sormalı” dedi.

Demek ki mesajı almamış

Eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü, bu durumun yaratılan korku imparatorluğunun yansıması olduğunu söyledi. Mengü, “Baskıyla imza alınan insanların imzalarını vermemekten korkmalarının yansıması. Eğer insanlar korkmasaydı imza vermiyorum diyebilirdi” dedi. Mengü, “Size her oy vermeyeni suçlamaya kalkarsanız siyaset yapamazsınız. O zaman , ‘Aldığınız 740 oy içinde, 120 milletvekili, 20-30 PM üyesi, 160 kişi de sizin tarafından atandığı için oy verdi dersem ne olacak?” dedi. 

YORUMLAR 4
  • aydın karataş 9 yıl önce Şikayet Et
    kişilik..... deniz baykala yapılan komlo kaset döneminde bir gün önce ben aday olmam ertesi gün aday olduğu zaman münafıklık değilmiydi???
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    KAVGA KURULTAY. Kavga, Kurultay, Kavga Kurultay, kavga kurultay, kavga kurultay... kavga, bu böyle sürer gider. Bedduaların sonucu bu. Birbirinizle bu şekilde meşgul olun ki millete daha büyük zararlar vermeye zamanınız olmasın.
    Cevapla
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    YÜZSÜZ. delegelerine iki yüzlü deyen zevata bak kendisi o zaman yüzsüz.
    Cevapla
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... haydi az kaldi,biraz daha karisinki dibiniz tutmasin :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor