HDP'den hain saldırı için garip açıklama

HDP'den Hakkari'de 3 askerimizin şehit adilmesinin ardından açıklama yapıldı.

HDP'den hain saldırı için garip açıklama
HDP'den hain saldırı için garip açıklama
GİRİŞ 26.10.2014 00:35 GÜNCELLEME 26.10.2014 02:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

HDP, "Kalıcı bir barış için, herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz" görüşünü ifade etti.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur" değerlendirmesi yapıldı. 

YENİDEN ÇATIŞMA, CANLARIN YİTİRİLMESİ, EVLERE ATEŞ DÜŞMESİ

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.

SÜRECİN GEREKLİLİKLERİNİ HIZLA YERİNE GETİRİLMESİ UYARISI

Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz.

İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında, kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • esrefinal 9 yıl önce Şikayet Et
    ishak başarana-72 . Olaya yaptığın yorumu okudum ama Batman dan ne istediğini anlamadım ne demek yeter lan 72 batman bu Batmanı hedef göstermek midir? değilse neden böyle bir yorum yaptın açıklar mısın? olayla ilgili yapanlarla ilgili yaptıranlarla ilgili destekleyenlerle ilgili yorum yapın neden koca bir ili hedef gösteriyorsunuz.Hem olay Batmanda da gerçekleşmedi.
    Cevapla
  • ATALAY 9 yıl önce Şikayet Et
    kandil kokarcaları. barış süercini anladık.lakin neden şehit veriyoruz habire?Yoksa hainler barış sürecini istemi ,yorlarmı?.HDP ,apo ve kandil adına konuşuyor ama hainlere ''cinayetlere son verin''demiyor.Yoksa bölücü yamyamlara ölüm emrini vekillerimi veriyor..HDP, çakallları koruyor ve kandil emrindeler.Kandile uçak maşa köle olmak kadar aşağılık ne olabilir.?.Zamanı harcamayalım.Kandil canilerini toptan imha etmeliyiz.Tabii yandaşlarını daha önce kandile gönderdikten sonra..asil türkm milleti barıştan yana değil.Barış olacaksa ,barış tezekten yapılmış apoculara yarayacak..Kandil ve imralı canileri asla insan olamazlar.Bunu hükumet artık anlamalı.
    Cevapla
  • ishaq başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    kısasa kısas (72 BATMAN). ile de adalet ile de şeriat diyoruz ama kimsenin bizi anladığı yok. bu katilleri onca zahmetle yakala sonra hapiste tosun gibi besi yap bunları; ha en drajedik olanı da şehidin verdiği vergiyle bunlara paşa gibi bak.. ohhhh be ne güzel Türkiye...... üç tanesini sallandır gör bakayım bir daha buna curret eden it çıkar mı?!!!!! nereye kadar ılımlı siyaset?! bu şehit ailelerine ne hesap vereceksiniz..... yeter lann 72
    Cevapla
  • murat eşme 9 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUSU HÜKÜMETİ HEP DESTEKLEDİM AMAAAAAAAA........... DOĞRUSU ŞİMDİYE DEK HÜKÜMETİ HEP DESTEKLEDİM AMAAAAAA.....artık bi şey yapmak lazım.pkk bayrağı açmak suç değil ama türk bayrağını indirmek moda oldu.yakmak yıkmak vurmak öldürmek suç ama asker polis vurmak kaygı verici.artık kandile operasyon yok ama yıkıp yakana dokunmak çözüm sürecini tıkar valla bu kanunlar yakında canımıza ot tıkarrrrr...derhal kanunlarımızın değişmesi lazım terör içeren veya propagandası içeren şiddet olayları caydırıcı cezalar içermeli zira bu olaylar sonrası sadece kaygılanmak yalnızca hdp nin işi
    Cevapla
  • taner taner 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamaya Bak. İnsan, memleketin başı sağ olsun der, Allah rahmet etsin der . Kaygı duyuyormuş. Üstü kapalı tehdit ediyor. Ölen askeri kendi askeri değilmiş, kendisi de bu memleketin partisi değilmiş gibi görüyor. hıristiyan bir ülke bile daha iyi taziye mesajı verir inanın bana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?