Irak Başbakanından Türkiye'yi uçuracak teklif

Başbakan Davutoğlu, Irak Başbakanı İbadi ile ortak basın açıklaması yaptı. İbadi Türkiye'ye önemli bir teklifte bulundu.

Irak Başbakanından Türkiye'yi uçuracak teklif
Irak Başbakanından Türkiye'yi uçuracak teklif
GİRİŞ 26.12.2014 07:45 GÜNCELLEME 26.12.2014 12:39
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Irak cephesinde yaşanan siyasi gerilimlerden ötürü petrolün akıbeti ile ilgili yaşanan tartışmalar sona eriyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden sonra Merkezi Yönetim de Irak petrolünün dünyaya satışı konusunda Türkiye'yi adres gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Irak Başbakanı Haydar el-İbadi Irak petrolünün Türkiye üzerinden geçerek dünyaya ihraç edilmesini istediklerini söyledi.

İkili görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu ise DEAŞ ve PKK'ya karşı ortak tavır içinde hareket ettiklerini ifade etti.

IRAKLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında, DEAŞ ve PKK'ya dikkat çekerek şöyle konuştu; ''DEAŞ gibi son dönemde çıkan terör örgütleri ve Irak'ı Suriye'yi kendisine bir alan olarak seçen terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten PKK terör örgütü gibi bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz. Irak'ın güvenliği bağlamında her türlü desteği vermeye hazırız. Biz Irak'la her türlü işbirliğine hazırız. Türkiye - Irak ekonomisi birbirini tamamlıyor. Ortak işbirliğinde sonuna kadar kararlıyız."

IRAK PETROLLERİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İHRAÇ EDİLSİN

Irak Başbakanı İbadi ise Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istediklerini söyledi. Irak Başbakanı İbadi, Türkiye ve Irak'ın egemenliği bağlamında ilişkileri ekonomik, siyasi, ticari, güvenlik ve askeri bütün alanlarda geliştirme arzusu içinde olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE MÜDAHALEYE İZİN VERMEYİZ

İbadi: ''IŞİD'i topraklarımızdan atmaya kararlıyız.Irak zayıflamaya başlamıştır. Türkiye'ye karşı bir müdahale olursa buna müsade etmeyiz'' dedi.

BARZANİ DE PETROLÜ KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'ye ziyarette bulunmuş söz konusu görüşme kapsamında özellikle petrol ihracı konusunun ele alındığı ifade edilmişti.

DEVLETİN KASASI PETROL İLE DOLACAK

Irak petrolünde söz sahibi iki yönetiminde anlaşması ve milyarlarca varillik petrolün Türkiye üzerinden satılması halinde devletin kasasına her yıl petrol ticaretinden yüz milyonlarca dolar para girecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • seda guzel 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Kanuniden giröişsini Azıcık onu dinlesek İranın ebedi islam düşmanı ve türk düşmanı olduğunu bilirdik
    Cevapla
  • seda guzel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Irak meselesi elimizde patlayaak Saddamı ilk önce kuveyte sonr airana sokan abd döndü en son ıraka girdi halepçeyi hazırladı ortadoğuya ilk müdahele için şimdi aynı oyun bize
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edilmeli, ABD Kıskanabilir yine...
    Cevapla
  • ÇİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Çin ile ABD arasında geçen soğuk rüzgarlar anlaşılan Irak ın böyle bir karar almasına neden oldu. Bu kararın arkasında büyük ihtimal ABD var. ABD ırak petrolünün doğu bloğunun önemli parçası ÇİN e gitmesini pek istemiyor.
    Cevapla
  • abdurrahman Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Aklı imanı, hesabı olan her kişi için takınılacak tavır bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...